Giresun’da Bu Günler Birlik Ve Beraberliğimizin Kuvvetlendiği,...

Giresun'da Bu Günler Birlik Ve Beraberliğimizin Kuvvetlendiği, Küs Olanların Barıştığı Günlerdir

bu günler birlik ve beraberliğimizin kuvvetlendiği, küs olanların barıştığı günlerdir

27 Temmuz 2021 - 14:00

BU GÜNLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN

KUVVETLENDİĞİ, KÜS OLANLARIN BARIŞTIĞI GÜNLERDİR

 

Kurban Bayramı, İl Müftülüğümüz tarafından farklı etkinliklerle kutlandı. 

 

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, idari personelle bir araya gelerek bayramlarını tebrik etti.

 

Hacı Miktad Camii’nde bayram namazı öncesi vaaz veren İl Müftümüz Topcan, “Bayramlarımız çok önemli bir yere sahiptir. Bu özel günlerde birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmemiz, küs olanların mutlaka barışması gerekmektedir. Bayramda kurallara uyulması insani ve İslami bir haktır. Sizin ibadetiniz başkalarına eza ve eziyete dönüşmemelidir. Bayramlaşma ziyaretlerinde pandemi kurallarına dikkat edilmesi yarınlarımız açısından büyük önem arz etmektedir. Bu konuda bütün cemaatimizi duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

 

Daha sonra İl Müftümüz, İl protokolü ile Sayın Valimiz Enver ÜNLÜ başkanlığında halkla bayramlaşma programına katıldı.

İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi tarafından kesilen kurbanlıkların etleri poşetlenerek takriben 750 ihtiyaç sahibi haneye dağıtımı gerçekleştirildi. 

 

İlimizde yürütülen Kurban kesim faaliyetlerini yerinde inceleyen İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, İl Müftü Yardımcısı Sayın Murat MUTLU hocamızla birlikte İl merkezi ve köylerinde ikamet eden Şehit yakınlarına, Gazilerimize ve engelli kardeşlerimize ziyarette bulundu. Çocukları da unutmayan İl Müftümüz, daha önce hazırlanmış bayramlıklarla çocukları sevindirdi.

 

Köy ziyaretlerinden sonra huzurevine de ziyarette bulunan İl Müftümüz, burada bulunan huzurevi sakinleri ile bir araya geldi.

Bayram programları hakkında bilgi veren İl Müftümüz; “Hamd olsun bu bayram da ihtiyaçlı ailelerimizin hanelerine kurban etlerimizi ulaştırdık. Bu bayram da ihtiyaçlı ailelerimizin dolabında, tenceresinde payımız oldu. Kurbanlarını bize emanet eden, bize güvenen bütün dostlara çok teşekkür ediyorum. Görev alan, canla başla çalışan Din gönüllüsü kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Rabbim kabul buyursun inşaallah. 

Huzurevinde değerli büyüklerimizi ziyaret ettik.   Onları da bayram coşkumuza ortak etmenin bahtiyarlığını yaşadık. Devletimizin sıcak ve samimi yüzünü beraberce hissettik. 

Şehitlerimizin emanetleri ana babalarına, Kahraman Gazilerimize ev ziyaretlerimiz oldu. Hayır dualarda yer almanın mutluluğunu yaşadık. 

 

Kırsal Mahallede görev yapan Din gönüllüsü kardeşimize bayram ziyaretinde bulunduk. 

Bütün dostlarımıza ilgi ve alakalarından    dolayı candan teşekkür ediyorum. Daha nice bayramlarda buluşma duası ile Kurban Bayramının ülkemize, İlimize ve İslam âlemine birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, huzur ve barış getirmesini temenni ediyor, herkese selam ediyorum.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”