Giresun’da Bugünün Celaleddin ökten’leri Sizler Olacaksınız

Giresun'da Bugünün Celaleddin ökten’leri Sizler Olacaksınız

bugünün celaleddin ökten’leri sizler olacaksınız

31 Ekim 2022 - 14:00

İl Müftümüz Ramazan Topcan, Türkiye’nin ilk İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Celaleddin Ökten’in örnek hayatının tüm gençlere örnek olması gerektiğini vurguladı.

İl Müftümüz Ramazan Topcan, ilçe ziyaretleri kapsamında Çanakçı’da bir dizi ziyaret gerçekleştirerek “İdeal Gençlik” başlıklı bir konferans verdi.

Çanakçı Kayserili Hacı Seyit Burhan Türkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrencilere seslenen İl Müftüsü Topcan, gençlerin millete ve insanlığa hizmet etme idealine sahip olması gerektiğini ifade etti.

İmanlı ve inançlı bir neslin yetişmesine öncülük eden Mahmut Celaleddin Ökten’in hayatından kesitler sunan Müftü Topcan, “Bugünün Celaleddin Ökten’leri sizler olacaksınız. İmam Hatip Okullarının kuruluş yıl dönümünde hatırlatmak istedim. Kim bu Mahmud Celaleddin Ökten? ‘Ya Rab! Eğer bana bu kitabın dilinden anlamayı nasip edersen, ölünceye kadar senin dininin dellâlı olacağım.’ diye Allah’a söz vermiş ve hayatının sonuna kadar da bu söze hep sadık kalmış bir kahramandan bahsediyorum. O’nun davası davanız olmalıdır.

Sadece derslerde değil iyilik hareketlerinde de önde olun. Sadece kendinizi değil, başkalarını da mutlu ederek hayatınızı güzel davranışlarla anlamlandırın.  Boş, anlamsız ve beyhude her türlü söz ve davranıştan uzak durun. Büyüklerinizi de sayın ve sevin.” şeklinde konuştu.

ÇANAKÇI PROGRAMI

Çanakçı ziyareti kapsamında yeni atanan İlçe Müftüsü Yunus Özdamar’ı Müftülük makamında ziyaret ederek tebrik eden Müftü Topcan başarı dileklerini iletti. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Özdamar ise Müftü Topcan ziyareti dolayısıyla teşekkür etti.

İlçe Müftülüğüne bünyesinde hizmet sunan 4-6 yaş grubu Kur’an kursu, yatılı erkek Kur’an kursu ve Camiyanı Mahallesi’nde bulunan Medine İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Müftü Topcan kursiyerlerle sohbet etti.

Ardından Kaymakam Vekili Mustafa Talha Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Genç ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Ekrem Cebeci’yi ziyaret eden Müftü Topcan öğrencilerle de bir araya geldi.

Daha sonra Ahmet-Saliha Yılmaz Özel Bakım Merkezi’ni de ziyaret eden Topcan, merkez çalışanları ve bakıma muhtaç vatandaşlarla bir araya geldi.

Merkez Camii’nde cemaate hitap eden Topcan, son olarak Kayserili Şehit Kadir Şaka’nın kabrini ziyaret ederek ilçe programını tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı