Giresun’da Cami Dualarla Ibadete Açıldı

Giresun'da Cami Dualarla Ibadete Açıldı

cami dualarla ibadete açıldı

06 Ocak 2022 - 16:40

İlimiz Espiye İlçesi Yeşilköy Köyü Kızılçukur Mahalle Camii ibadete açıldı. 2020 yılı Ağustos ayında meydana gelen sel felaketinde yıkılan Yeşilköy Köyü Kızılçukur Mahalle Camii, köy sakinleri tarafından imece usulü ile yeniden inşa edilerek ibadete açıldı.

Takriben 9 ay önce inşaat çalışmaları başlayan Yeşilköy Köyü Kızılçukur Mahalle Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda; protokol konuşmalarının ardından İl Müftümüzün duaları ile Sayın Valimizin riyasetlerinde kurdele kesimi gerçekleşerek Cami ibadete açıldı.

Programda bir konuşma yapan İl Müftümüz Ramazan Topcan; “Kardeşlerim! Açılışına hep beraber şahit olduğumuz bu mabedin Köyümüze, İlçemize, siz değerli kardeşlerime hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Temelinden bu yana gelmesinde maddi ve manevi desteği olup dar-ı bekaya göçen kardeşlerime rahmet, hayatta olanlarına ise sağlık ve afiyetler diliyorum. Hayır sahibi kardeşlerime şahsım ve kurumum adına en derin kalbi muhabbetlerimle şükranlarımı sunuyorum. Rabbim razı olsun.

Kardeşlerim! Camileri fiziki olarak inşa etmek ne kadar önemli, ne kadar faziletli, ne kadar sevab-ı mucip güzel bir davranış ise manevi olarak da imar etmek, yaşatmak o derece faziletli ve sevap bir davranıştır. Başkanlık olarak isteğimiz mabetlerimiz sadece 5 vakit namaz için kapılarının açıldığı yerler olmasın. İbadete merkez olan Camilerimiz, ilme de, irfana da, hikmete merkez olsun. Kaybeden adam bulurum diyerek buraya gelmeli, başı ağrıyan adam da dindiririm diyerek buraya gelmeli. Buralar küslerin barıştığı yerler olmalı. Buralar, yetimin başının okşandığı, avlusunda çocukların oynadığı yerler olmalıdır. Dede ile torun burada buluşsun istiyoruz. 

Kardeşlerim! Camileri arkamızda bulunan evlerden ayıran en önemli özelliği boyası, badanası, halısı değil. Cami, içerisinde ibadet eden cemaat varsa güzeldir. Camilerin gerçek gülü sizlersiniz, sevgili yavrularımızdır.“  Dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...