Giresun’da Camilerimiz Hiç Bu Kadar Güzel Olmamıştı

Giresun'da Camilerimiz Hiç Bu Kadar Güzel Olmamıştı

camilerimiz hiç bu kadar güzel olmamıştı

06 Temmuz 2021 - 14:00

Diyanet İşleri Başkanlığımızca;  Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, siyer değerler eğitimi, ahlaki ilkeler vb. derslerin  verileceği yaz Kur’an kurslarının açılış töreni İlimiz  Teyyaredüzü Kur’an Kursunda yapıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “Sevgili gençler! Hoş geldiniz. Uzun bir ara oldu doğrusunu söylemek gerekirse sizi özledik. Hamd olsun bu gün bir araya geldik. Bu eğitim döneminin sizlere, ailelerinize hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli Velilerimiz! Sizlere de çok ama çok teşekkür ederim. Çocuklarımız bir taraftan eğlenirken, oynarken diğer taraftan da dini eğitimlerini alacaklar. Burada arkadaşları ile, hocaları ile güzel günleri , güzel hatıraları olacak. Gözünüz arkada kalmasın. Camilerimiz hiç bu kadar güzel olmamıştı. Camilerimiz, gençlerimizle bir başka güzel.

Değerli hocalarım! Sıbyan okulu olarak nitelenen Yaz Kur’an kurslarımız, Başkanlığımızın önemli bir eğitim koludur. Gücü asla inkar edilemez. Bu gün arkamızda saf tutup huzura duran bütün kardeşlerimiz dini bilgilerini yaz Kur’an kurslarından öğrenmişlerdir. Bu yüzden Başkanlık olarak, Müftülük olarak yaz Kur’an kurslarına büyük önem veriyoruz. Bu kurslar çocuklarımızın geleceğine yönelik atılmış önemli bir adımdır.

Hepinizce malum bu yıl eğitim dönemi kısa olsa da  4-22 yaş arası tüm yavrularımızı ve  gençlerimizi  Kur’an kurslarımızda ve Camilerimizde ağırlamanın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız inşaallah. Kurslarımız bu gün; 5 Temmuz itibari ile başladı, 20 Ağustos'a kadar devam edecek. Önümüzdeki bu 6 haftada gençlerimize dini bilgilerin yanı sıra milli ve manevi değerlerimizle ilgili çok şeyler öğreteceğiz inşaallah. Şimdiden hepinizi kutluyor, tebrik ediyorum. Rabbim muvaffak eylesin. Hayırlı olsun.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret