Giresun’da “çocuklarımız Birlikte Yaşama Kültürünü,...

Giresun'da “çocuklarımız Birlikte Yaşama Kültürünü, Paylaşmayı Buralarda öğreniyor”

“çocuklarımız birlikte yaşama kültürünü, paylaşmayı buralarda öğreniyor”

03 Ağustos 2021 - 14:00

İl Müftümüz Ramazan Topcan, yaz Kur’an kurslarının çocukların Kur'an'la buluşmasına, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatını öğrenmesine, medeniyet değerleriyle kuşanmasına, İslami değerlerle tanışmasına vesile olduğunu ifade etti.

İl Müftümüz Ramazan Topcan, Duroğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yaz Kur’an Kursu Çocuk Şenliği’ne katıldı.

Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin’in açılış konuşmasıyla başlayan program yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteri ve seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Başkan Çetin yaptığı konuşmada programa katılan İl Müftümüz Ramazan Topcan’a, Kur’an kursu öğreticilerine, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

İl Müftümüz Ramazan Topcan ise, gençlerin ve çocukların, daha nitelikli yetişmesi doğru dini bilgiye sahip olması için çalıştıklarını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın eğitim politikası gereği çocuklarımıza bir taraftan milli ve manevi değerlerimizi öğretirken, diğer taraftan ahlaki ilkelerimizle buluşturmaya gayret ediyoruz. Aziz Kitabımız Kur’an-ı Mu’cizül Beyan’ın ehil üstadlar marifetiyle öğretilmesine vesile oluyoruz. Ben bu güzel organizasyonda sizinle aynı ortamı paylaşmaktan duyduğum mutluluğu bir kez daha sizlere arz ediyor, Cenab-ı Hakk’a hamd ediyorum. Elhamdülillah, iyi ki böyle sevgili başkanlarımız var, iyi ki böyle anne babalar var, iyi ki böyle gençlerimiz var. Ben bu güzel gençlerimizi huzurlarınızda tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu yavrularımızı yetiştiren anne babaları tebrik ediyorum. Yavrularımıza mesai tahsis eden değerli hocalarımı tebrik ediyorum. Bu güzel etkinlikte sizlerle bizleri buluşturan muhterem başkanımıza, çalışma arkadaşlarına huzurlarınızda bir kere daha teşekkür ediyorum. Gününüz mübarek, geleceğiniz aydınlık olsun. Yüce Rabbimden, iyi günlerde, iyi vesilelerle, sizleri ve bizleri bir kez daha buluşturmasını niyaz ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum, sağ olun var olun.” dedi.

Konuşmaların ardından Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin tarafından İl Müftümüz Ramazan Topcan’a plaket, Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür belgesi takdim edildi, çocuklara ise çeşitli hediyeler verildi. 

Programa İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu, Kur’an kursu öğreticileri, öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...