Giresun’da Din Hizmetleri Tüm şehre Yayılıyor

Giresun'da Din Hizmetleri Tüm şehre Yayılıyor

din hizmetleri tüm şehre yayılıyor

19 Şubat 2019 - 14:01

İl Müftüsü Muhittin Oral, toplumun beklentileri doğrultusunda din görevlileriyle birlikte din hizmetlerinin kapsamının genişletilerek mahalle mahalle tüm şehre yayılacağını belirtti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Bölgesel Çalışma Projesi kapsamında Aksu Bölgesinde görev yapan Kur’an kursu öğreticileri, imam hatipler ve müezzin kayyımlarla toplantı gerçekleştirdi.

Bölgesel Çalışma Projesi’yle din hizmetinde etkinlik ve verimlilik artacak. İl Müftüsü Muhittin Oral, din görevlilerinin tüm mahallelerde dezavantajlı gruplar başta olmak üzere genç, yaşlı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştireceklerini belirtti.

İl Müftüsü Oral, din görevlilerinin din eğitimi ve din hizmetinde daha nitelikli ve daha kaliteli hizmet üretmesi için Giresun Merkez’de bulunan 5 bölgede her ay toplantı gerçekleştirmeye başladıklarını belirtti.

Müftü Oral, camilere ve Kur’an kurslarına gelen vatandaşların yanı sıra herkese ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Toplumun dinamiği olan ailenin korunması için din görevlilerimiz hane ziyareti gerçekleştirerek mutlu günlerinde vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacak, taziye ziyaretleriyle acılara ortak olacaklar.Aileyi ayakta tutmak, korumak, güçlendirmek, gençler arasında aileyle ilgili sorumlulukların üstlenilmesinin teşvik edilmesi ve aile kurma eğilimlerinin artırılması için elimizden geleni yapacağız. Vaizlerimiz evlilik akdini gerçekleştiren çiftleri nikahtan üç ay sonra evlerinde ziyaret ederek aile kurmak kadar aileyi korumanın önemini anlatarak varsa sorunların çözümü için yardımcı olacaklar. Nikahı kıyılacak çiftlere aile bilinci, ahlakı ve değerleri hakkında 12 derslik eğitim verilecek. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada İl Merkezi’nde nikahı kıyılan çiftlere ‘Ailem Seti’ ve ‘Yuva Kurmak Aile Olmak’ kitabı, hane ziyaretlerinde ise çeşitli hediyeler verilecektir.dedi.

TAZİYE ZİYARETLERİ

İl Müftüsü Oral, vatandaşların acılarının paylaşılması için cenaze evlerine ilk 3 gün taziye ziyaretleri gerçekleştirildiğini belirterek şunlara yer verdi, İl Müftülüğü idarecileri, vaizler, imam-hatipler, müezzinler ve Kur’an kursu öğreticileri Kuran tilaveti ve irşat hizmetleri desteği sağlayarak uygun zamanlarda aileleri ziyaret edecekler. Yıl sonunda gerçekleştirilen ziyaretler rapor haline getirilecektir.

Toplantıya Aksu Bölgesindeki camilerin ve Kur’an kurslarının görevlileri, bölge sorumlusu Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Aşar, Uzman Vaiz Zeynep Özdemir, İl Vaizi Akif Yazar ve bölge sekreteri VHKİ Sezgin Bay katıldı.

Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde Yapıldı.
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il...
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri