Giresun’da Duvarlarda Asılı Duran Kitap, Beşerin Derdine Derman...

Giresun'da Duvarlarda Asılı Duran Kitap, Beşerin Derdine Derman Olamaz

duvarlarda asılı duran kitap, beşerin derdine derman olamaz

02 Ağustos 2021 - 14:00

DUVARLARDA ASILI DURAN KİTAP, BEŞERİN DERDİNE DERMAN OLAMAZ

Dereli İlçe Müftülüğümüzün ev sahipliğinde İl Müftülüğümüz tarafından; “Yaylalar Kur’an’la Şenleniyor” sloganıyla düzenlenen Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Programlarının üçüncüsü Dereli İlçemize bağlı 2100 rakımlı Bektaş Yaylamızda gerçekleşti.

Programda konuşan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, “Kardeşlerim! Kur’an’ın indirilmesi insanlık için bir dönüm noktasıdır. Bir bir boğazından, bir bir paçasından tutan, âdeta insanın insan kurduna dönüştüğü bir dünyada Aziz Peygamberimiz (s.a.v.) Kur’an’la insanı dönüştürdü, insanı karıncayı bile incitmeyecek nezaket sahibi hale getirdi. 

Kardeşlerim! Bugün dünyamızda huzur isteniyorsa bu Kur’an’la gerçekleşecektir, Kur’an’ın başöğretmeni Hazret-i Peygamber (a.s.) Efendimizin insanlığa örnek ve önder ahlakı ile gerçekleşecektir. Kur’an ile yakın ve sıcak bir münasebet kurmalıyız. Duvarlarda paslı çivilerde asılı duran, bayramdan bayrama açılıp yüzüne bakılan kitap, beşerin derdine derman olamaz. 

Kardeşlerim! Bu yıl birincisini düzenlediğimiz yaylalarda Kur’an-ı Kerim Ziyafeti programlarının siz değerli kardeşlerimce dikkatle takip edilmesini görmekten son derece mutlu oldum.  Bundan böyle bu ve benzeri programlarımızla yaylalarımızı şenlendirmeye devam edeceğiz inşallah. Şimdiden gösterdiğiniz ilgi ve alakaya candan teşekkür ediyorum. Rabbim yer gök razı olsun inşallah” dedi.

İlimizin yetiştirdiği güzide Din gönüllüsü kardeşlerimizden İl Müftülüğü Gençlik koordinatörü Salih AYDIN, Hacı Miktat Camii Müezzin Kayyımı Hasan ARDA, Dereli İlçesi Merkez Camii Müezzin Kayyımı Osman SARIGÜL ve Dereli İlçesi Alancık Köyü Aşağı Mahalle Camii İmam Hatibi Metin DİKMEN hocalarımız tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasideler, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. 

Program sonunda Aziz Şehitlerimiz başta olmak üzere vatanımızın huzur ve saadeti, milletimizin birlik ve beraberliği için Samsun emekli İl Müftüsü Sayın Veysel ÇAKI hocamız tarafından dua edildi.

Öğle namazı ile sona eren program sonunda İl Müftümüz, yaylada esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Programa katılan dinleyici kardeşlerimize Dereli Belediyemizce ikramda bulunuldu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...