Giresun’da Geleceğin Müslüman Neslini Oluşturmak Için Bu...

Giresun'da Geleceğin Müslüman Neslini Oluşturmak Için Bu Etkinlikler çok önemli

geleceğin müslüman neslini oluşturmak için bu etkinlikler çok önemli

07 Ocak 2022 - 16:08

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, İlçe ziyaretleri kapsamında Eynesil İlçemizi ziyaret etti.
Sabah Namazı buluşmaları kapsamında gerçekleşen ziyarette İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Hacı Mustafa Eren Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile sabah namazında buluştu.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sabah namazının kılınmasının ardından tesbihat ve ilahilerle devam etti. Akabinde konuşan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “Birlik ve huzur mekânı bu kıymetli mabette sabah namazının bereketinde, aynı safta, aynı secdede sizlerle bulunmanın huzuru içindeyim, hamd ediyorum Rabbime. Geleceğin Müslüman neslini oluşturmak için bu etkinlikler çok önemli.

Kardeşlerim! Allah Azze ve Celle her sabah ve her akşam Haşr suresinin son ayetleri ile bize kendini tanıtıyor. Hiç kimsenin olmadığı yerde ben varım ey kullarım. Simsiyah bir gecede, simsiyah bir taşın üzerinde yürüyen simsiyah bir karıncaya can veren, ruh veren Rabbiniz var. Kardeşlerim! Bu inançta olan biri, kimseler görmüyor diyerek başkasının alınteri ile ıslatılmış bir eşyaya el uzatabilir mi? Ana babayı haydi ordan moruk, haydi ordan kocakarı diyerek atıp tutabilir mi? Yetimi, öksüzü görmemezlikten gelebilir mi? 
Bu gün buradan bir kere daha haykırmak isterim ki insanlık, Hazret-i Peygamberimizin başöğretmenliğini yaptığı Kur’an’a rağmen, O’nun insanlığa örnek ve önder ahlakına rağmen huzurlu ve mutlu olamaz.” Dedi.
İl Müftümüz, sabah namazı etkinliğine rehberlik eden okul müdürüne ve öğretmenlere teşekkür etti.
İl Müftümüz, cami çıkışında gençlerle kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra İlçe Müftülüğünü ziyaret eden İl Müftümüz, burada İlçe Müftüsü Sayın Yılmaz ÇELİK ve çalışma arkadaşları tarafından karşılandı.
İl Müftümüz,  İlçede yürütülen din hizmetleri hakkında İlçe Müftüsü Sayın Yılmaz ÇELİK’ten bilgi aldı. İl Müftümüz, yürütülen çalışmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek İlçe Müftümüz ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...