Giresun’da Görevlisi Olduğumuz Mahallede, Köyde Kur’an-ı...

Giresun'da Görevlisi Olduğumuz Mahallede, Köyde Kur’an-ı Kerim'i Yüzünden Olsun Okumayan Kalmasın

görevlisi olduğumuz mahallede, köyde kur’an-ı kerim'i yüzünden olsun okumayan kalmasın

24 Kasım 2021 - 14:00

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, beraberinde İl Müftü Yardımcısı Murat MUTLU olduğu halde Şebinkarahisar İlçesine ziyarette bulundu.

İlçe programına Kaymakam Faruk DOĞRU’yu ziyaretle başlayan İl Müftümüz, daha sonra Müftülük çalışmaları hakkında bilgi almak ve istişarelerde bulunmak üzere İlçe Müftülüğünü ziyaret etti. 

İlçe Müftüsü Mustafa YILMAZ’dan yürütülen faaliyet hakkında bilgiler alan İl Müftümüz, buradan Belediye konferans salonuna geçerek Din Görevlileri ile buluştu.

Din Görevlilerine hitap eden İl Müftümüz; “Kardeşlerim! Aile yapımız hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit altındadır. Aile üyeleri arasında saygı-sevgi bağlarının zayıfladığı, aile değerlerinin tartışıldığı bir dünyayı yaşıyoruz. Milleti Çanakkale’de alt edemeyenler aileden bizi vurmaya çalışıyorlar. Modern bağımlılık diyeceğimiz televizyon, internet, akıllı akılsız telefonlar vb. aile ve toplumu yıkar hale gelmiştir. Bu vb. tüm bağımlılıklar hayatımızı altüst etmiş ve hayatımızın normal akışını kesintiye uğratmıştır. Bu gelişmeler karşısında endişelenmeliyiz. Geleceğimiz adına kaygılanmalıyız. Uzun kış gecelerini yaşıyoruz. Muhterem Başkanımızın geçen hafta startını verdiği; ‘Camilerde Kur’an Öğrenimi’ programı ile Camilerimizi, evlerimizi hatta dükkânlarımızı birer medreseye çevirelim. Görevlisi olduğumuz Mahallede, Köyde Kur’an-ı Kerimi yüzünden olsun okumayan kalmasın. 

Çağırın Ayşe teyzeyi, Ahmet amcayı, Ali evladımızı Camilerimiz şenlensin. Âminlerimiz olsun evlatlarımız için, devletimiz, milletimiz için.

Kardeşlerim! Gençlerimiz zenginliğimizdir. Gözlerimizin önünde erimelerine seyirci kalmayalım. Onlara ağabeylik yapalım. Burada KYK öğrenci yurdu var, Lise öğrencilerine yönelik yurtlar var. Çocuklarımızın akşamlarını paylaşın. Misafir edin, misafirleri olun. Bir ayağınız Camilerde, bir ayağınız okullarda olsun. Başkanlığımızın süreli yayınlarını tanıtın onlara. Birlikte dersler yapın. Sosyal etkinlikler düzenleyin. Diyanet televizyonundan haberdar edin onları. Şehit ailelerinin birer evladı olun. Kederlerini sizlerle gidersinler. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize kol kanadınız olsun.” Dedi.

Daha sonra Cezaevi Müdürlüğünü ziyaret eden İl Müftümüz burada mahkûmlarla bir araya geldi.

Merkez Tekışık Camii'nde öğle namazı öncesi cemaate sohbet eden İl Müftümüz,  İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Hisar Kur’an kursunda öğrencilerle bir araya geldi.

Kınık Köyü Yalnızdam Mahallesinde Aziz Şehidimiz Sabahattin YILMAZ’ın kabrini ve ana babasını da ziyaret eden İl Müftümüz, yapımı devam eden Kur’an kursu inşaatını gezerek  İlçeden ayrıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...