Giresun’da Hayatın Merkezindeki Kur’an, Beşerin Derdine Derman...

Giresun'da Hayatın Merkezindeki Kur’an, Beşerin Derdine Derman Olacaktır

hayatın merkezindeki kur’an, beşerin derdine derman olacaktır

18 Mart 2023 - 14:00

İl Müftülüğünce, Kur’an’ı Kerim’in çağlar üstü mesajı ve esenlik ilkelerinin toplumun her kesimine ulaşması amacıyla her ay farklı bir ilçede "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" düzenliyor.

Giresun İl Müftülüğü, Güce Akpınar Köyü Camii’nde "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" düzenledi. Kur’an-ı Kerim eğitiminin yaygınlaştırılması, Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen programda din görevlileri tarafından Kur’an ziyafeti sunuldu.

Din görevlileri Kur’an’ı Kerim’den ayetler ve mevlitten bahirler okudu, ilahiler seslendirdi, tekbirler ile salavatlar getirdi.

Programda cemaate hitap eden İl Müftümüz Ramazan Topcan, “Kur’an’ın doğum ayı Ramazan’ın rahmet ve mağfiret iklimine girdiğimiz bu günlerde bizleri böyle bir programda bir araya getiren Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamdediyorum. Siz değerli Kur’an dostlarına çok teşekkür ediyorum. Tilavetleri ile manevi huzur almamıza vesile olan hocalarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in bulunduğu yeri güzelleştirdiğini belirten İl Müftümüz Topcan, “Kur’an, beşerin hayatını güzelleştirir, ömrünü bereketlendirir. Kur’an, hayattır. Maddi manevi dertlerimize dermandır. Yüce Mevla’mız, İsra Suresi 82. ayet-i kerimede; ‘Biz Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki, o müminler için bir şifa, bir rahmettir; zalimlerin ise sadece ziyanını arttırır.’ buyurmaktadır. Bu ayet-i kerimenin tefsirinde Merhum Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır hocamız, dünyamızı çeşit çeşit dert, hastalık, bela ve sıkıntılarla dolu bir hastaneye, Hazret-i Peygamber (s.a.s) Efendimiz’i bir tabibe, Kur'an-ı Kerim’i de şifa dağıtan bir devaya, afiyet veren bir gıdaya benzetmektedir. Evet, Kur’an aynı zamanda maddi ve manevi hasta ve hastalıklara şifadır.” diye konuştu.

Programa Güce İlçe Kaymakamı İbrahim Zahid Ahat, Güce Belediye Başkanı Aytekin Boduroğlu, Güce Müftüsü Mehmet Ayın, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Espiye Müftüsü Osman Gülbe, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...