Giresun’da Her Yaştan Insanımız Kur’an Kurslarımızda...

Giresun'da Her Yaştan Insanımız Kur’an Kurslarımızda Kendinden Bir şey Bulmalıdır

her yaştan insanımız kur’an kurslarımızda kendinden bir şey bulmalıdır

19 Eylül 2022 - 14:00

Giresun İl Müftülüğünce Kur’an kursu öğreticilerine yönelik Kur’an Kursları Uygulama Esasları Eğitim Semineri düzenlendi.

Seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftümüz Ramazan Topcan, “Kur’an kurslarımız terapi merkezleri gibi çalışmalıdır. Her yaştan insanımız buralarda bir şeyler bulmalıdır.  Kur’an kurslarımız eğitim merkezi olduğu kadar danışmanlık merkezi olarak da hizmet vermelidir.” dedi. 

Kur’an kursu öğreticilerinin sorumluluklarına dikkat çeken İl Müftümüz Topcan, “Kardeşlerim! Buralarda var olan hizmetin başarısı hiç şüphesiz siz değerli hocalarımın başarısı kadar olacaktır.  Kurslarımızın kalitesini sizlerin kalitesi belirleyecektir. Bunun için kendinizi iyi yetiştirin. İnsan, insanın gölgesinde yetişir çocuklarımızın gelişimi hocalarımızın gelişimine bağlıdır. Çocukları kendimize yatırım yaparak geliştirebiliriz. Öğrencilerimize bir taraftan toprak, diğer taraftan da bahçıvan olalım.  Unutmayın, biz birlikte başaracağız. Hiçbir mazeret çocuklarımızı ihmal etmemize engel olmamalıdır.” diye konuştu. 

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Kur’an kurslarında yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerinin, amacına uygun, etkin ve verimli yapılabilmesi amacıyla sunumlar gerçekleştirildi. 

Seminerde, Kur’an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, kurslara kayıtların nasıl yapılacağı, yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi gibi konular anlatıldı.

Seminere İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Aydın, Murakıp Emine Yılmaz Yoldaş ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı