Giresun’da Ilçe Müftüler Toplantısına Espiye Ilçe...

Giresun'da Ilçe Müftüler Toplantısına Espiye Ilçe Müftülüğü Evsahipliği Yaptı

ilçe müftüler toplantısına espiye ilçe müftülüğü evsahipliği yaptı

16 Ocak 2022 - 15:49

2022 Yılı’nın ilk Müftüler toplantısı; Espiye İlçemizde yapıldı.

Yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak maksadıyla; İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN hocamızın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İl Müftü Yardımcısı Sayın Murat MUTLU, Din Hizmetleri Şube Müdürü Sayın İsmail AYDIN ve İlçe Müftülerimiz katıldı.

Tarihi Gülburnu Camii okuma salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan İl Müftümüz; “Kardeşlerim! Hepinizi muhabbetle kucaklıyorum. Din, Diyanet hayır işlerinde öncü ve önder ahirete intikal eden değerli büyüklerimizi rahmet ve dualarla anıyorum, makamları Cennetler olsun inşaallah. Hayatta olan kardeşlerime ve siz değerli hocalarıma şükranlarımı sunuyorum. Rabbim gayretlerinize gayret katsın inşaallah. 2022 yılının ilk toplantısı nedeni ile bir aradayız. Yeni yılın hayırlı ve bereketli olmasını Yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum.  

Kardeşlerim! Önümüzdeki günlerde nasip olursa Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Osman TIRAŞÇI hocamızın riyasetlerinde Genel Müdürlerimizi ve Daire Başkanlarımızı İlimizde misafir edeceğiz inşaallah. Yürüttüğümüz hizmetleri ve faaliyetlerimizi değerli hocalarımızla birlikte değerlendireceğiz. 

Kardeşlerim! Sorumluluğu büyük, manevi mesuliyeti de sinesinde barındıran ağır bir görevi ifa etmekteyiz. Hizmetlerde birbirimizin tecrübelerinden de istifade ederek daha güzel işler üretmeliyiz. Güzel hatıralarımız olsun bu topraklarda. Toplumun her bir ferdine karşı görevimiz var. Çok çalışmalıyız çok.” dedi. 

Toplantıda; Din hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için yapılacak faaliyetlerin yanı sıra;

Hafızlık Kur’an kurslarının genel değerlendirilmesi, 

Camilerde Kur’an eğitimi, 

Cezaevleri seminer çalışmaları,

Engelli kardeşlerimize yönelik faaliyetler,

Gençlik bilgi yarışmaları,

Çanakkale şehitleri için hatim okunması, 

Çevre duyarlılığı, 

Uyuşturucu ile mücadele eğitimleri,

Vatandaşa yönelik Dergi abone çalışmaları,

Müftülükler bünyesinde oluşturulan gençlik koordinatörlüklerinin gençlere yönelik faaliyetler ile cami dışı din hizmetlerinin yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmalar ve din hizmetlerinde gerçekleştirilecek diğer faaliyetleri ihtiva eden konular görüşüldü.

Toplantıya katılan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN hocamız başta olmak üzere Müftülerimiz, Sakarya İli Sapanca İlçe Müftülüğüne tayini çıkan Espiye İlçe Müftümüz Sayın Yavuz KOÇAK ile vedalaştılar.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Espiye İlçe Müftüsü Sayın Yavuz KOÇAK ve çalışma arkadaşlarına toplantıya ev sahiplikleri ve Espiye İlçemizdeki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek hizmetler anısına plaketini takdim etti. 

Espiye İlçe Müftüsü Sayın Yavuz KOÇAK da; “Uzun bir zamandan beri birlikteyiz. Güzel hizmetler üretmenin mutluluğu içerisindeyim. İl Müftümüz, değerli hocamız başta olmak üzere siz değerli kardeşlerime şahsıma karşı göstermiş olduğunuz kadirşinas davranışlarınıza çok teşekkür ediyorum. Benden yana haklarım helal olsun, sizler de haklarınızı lütfen helal ediniz. Artık sizlerin de Sakarya’da bir eviniz var. Tekrar teşekkür ediyorum.” Dedi.

Dilek ve temennilerin ardından toplantı; Gülburnu Camiinde kılınan öğle namazı ile sona erdi.

Toplantı sonrası Espiye İlçe Belediye Başkanı Sayın Mustafa KARADERE’yi de makamında ziyaret eden İl Müftümüz, Başkanlığımızın hizmetlerine verdikleri destekten dolayı Belediye Başkanına teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı