Giresun’da Islam Medeniyeti Bilgeliği önemser

Giresun'da Islam Medeniyeti Bilgeliği önemser

islam medeniyeti bilgeliği önemser

03 Nisan 2019 - 14:02

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun,İslam dünyasında bilimin temel amacının doğayı daha iyi anlamak olduğunu belirtti.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, İslam medeniyetinde bilginlikten çok bilgeliğe dayalı bir bakış açısının olduğunu ve ortaçağ Avrupa’sındaki gibi bilimin sadece din adamlarının elinde olmadığını ifade etti.

Rektör Coşkun, Giresun Müftülüğü tarafından Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa katılarak ‘İslam Dünyasında Bilim’ başlıklı konferans gerçekleştirdi. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından İl Müftüsü Muhittin Oral’ın konuşmalarıyla başladı.

Rektör Coşkun İslam dünyasında bilimin genel çerçevesine değinerek batı ile doğu medeniyetlerinin İslam coğrafyasına etkilerine yer verdi.

Coşkun, 2019 yılının İslam dünyasına büyük katkılar sağlayan Fuat Sezgin yılı olduğunu hatırlatarak İslam dünyasının yetiştirdiği ve bugün bile eserleri tüm dünyada bilinen önemli bilim insanlarına ve onların çalışmalarına değindi.

Coşkun, “Bilim, felsefe ve düşünce bir topluma ait değildir. Bir dönem Avrupa'ya, bir dönem İslam dünyasına ait olmuştur. Çalışmak ve bilimi aramaktan vazgeçmeyelim.” diyerek konferansını tamamladı.

Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...
Burdur'da çocuklar Nasrettin Hoca Ile Camide Buluştu