Giresun’da Kerbela; Yeryüzüne Hakkı Hakim Kılmaktır

Giresun'da Kerbela; Yeryüzüne Hakkı Hakim Kılmaktır

kerbela; yeryüzüne hakkı hakim kılmaktır

09 Ağustos 2022 - 14:00

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte bolluk ve bereketin simgesi aşure ikramları başladı. Kazanlar dualarla açıldı, ağızlar aşurelerle tatlandı.

İl Müftülüğümüzce; "Aşure Günü" dolayısıyla bir dizi etkinlik yapıldı. Hacı Miktat Camii'nde yapılan program; Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahilerin okunduğu programda İl Müftümüz Ramazan TOPCAN bir konuşma yaptı. Konuşmalarında; "Muharrem ayı; Efendimizin (a.s.): ‘Benim dünyadaki reyhanım, Cennet gençlerinin efendisi’ diyerek sevdiği torunu Hazreti Hüseyin (r.a.) Efendimiz ile 72 masum insanın Kerbela'da şehit edilmesinin hüznünün yaşandığı bir aydır. Muharrem; Dini, tarihi ve kültürel açıdan pek çok mesajı barındıran, hüzünlerimiz kadar önemli olayların da meydana geldiği bir zaman dilimidir. Kardeşlerim! Biz görmeden sevdik Hazret-i Ali Efendimizi, Hazret-i Hüseyin Efendimizi. Yolunda yürümek hepimiz için bir şeref olduğu kadar aynı zamanda da dünya ve ahiret kurtuluş vesilemizdir. Unutmayalım ki Hazret-i Hüseyin (r.a.) Efendimizi sevmek, onun uğruna can verdiği adaleti, merhameti, saygıyı, vefayı, erdemi, izzet ve şerefi hayata hakim kılmaktır. Kerbela, haksızlık karşısında dik duruşun, onurlu duruşun adıdır. Kardeşlerim! Biz bir ağacın dallarıyız. Dallarımız farklı olsa da gövdemiz, meyvemiz aynıdır. Geçmişte yaşanılan acı olaylardan gereken dersleri çıkarmalı, birbirimize bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenmeliyiz. Bu duygu ve düşünce ile bir kere daha Muharrem ve Aşure’nizi tebrik ediyor, hepinize gösterdiğiniz ilgi ve alakanızdan dolayı şükranlarımı sunuyor, sizi Rabbime emanet ediyorum.” dedi.

Muharrem ayının 10. gününe tekabül eden Aşure günü dolaysıyla Hacı Miktat Camii avlusunda öğle namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikram edildi. Programa katılan Giresun Valimiz Enver ÜNLÜ, katılımcılara Aşure ikramında bulunarak İl Müftülüğü’ne ve Türkiye Diyanet Vakfı’na etkinlik dolayısıyla teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı