Giresun’da Kişilik Ve Erdem Sahibi Bir Din Görevlisinin Sokaktaki...

Giresun'da Kişilik Ve Erdem Sahibi Bir Din Görevlisinin Sokaktaki Yürüyüşü Bile Derstir

kişilik ve erdem sahibi bir din görevlisinin sokaktaki yürüyüşü bile derstir

23 Kasım 2022 - 14:00

İl Müftülüğü din görevlilerine yönelik Merkez İlçe ve Bulancak’ta "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu" başlattı.

Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla açılan "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu" eğitimleri kapsamında ilki açılan kurslara Bulancak’tan 14 Giresun Merkez’den 16 olmak üzere toplam 30 din görevlisi katıldı.

Üç ay sürecek kursta Kur’an-ı Kerim Okumaları, Talim ve Tecvid Uygulamaları, Ezber Okumaları, Kur’an-ı Kerim Meâl Okumaları, İlmihâl Dersleri, Hitabet Esasları ve Dini Mûsikî dersleri verilecek.

Kursları ziyaret eden İl Müftümüz Ramazan Topcan din görevlilerini tebrik ederek başarı dileklerini iletti.

İl Müftümüz Topcan, tebliğ ve irşatta dil ve üslup konusunun önemine değinerek, Genelde bu ve benzeri çalışmalarımız arkadaşlarımızca angarya işler olarak değerlendirilir. Oysa gün geçtikçe sorunlar, talepler de farklılaşmıştır. Günün şartlarına göre sadece sırtımızdaki elbiseyi değiştirmek yetmez ağzımızı da yenilemeliyiz, güncellemeliyiz. Değişim hareketinin adıdır eğitim. Eğitim, insanı hazır hale getirir. Eğitim, yenilenmektir.   Eğitim insanları değiştirir, insanlar da dünyayı değiştirir. Din hizmetlerinin kalitesi için değişime ve gelişime açık olmalıyız. Bu anlamda kendinizi geliştirme yönündeki çabalarınız bizler için de çok önemlidir. Mutlaka kendinizi yenileyin. Sürekli okuyun.” dedi.

Din görevlilerinin her haliyle İslam’ı temsil etmesi gerektiğini vurgulayan İl Müftümüz Topcan, Kardeşlerim! ´İnsan, insanın gölgesinde yetişir. ´ sözü bir hakikatin izharıdır. Güçlü bir şahsiyet olabilmek için kendimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Kamil, kişilik ve erdem sahibi bir din görevlisinin sokaktaki yürüyüşü bile derstir. Vav’ı oradan, cim’i buradan derken asıl manayı ihmal etmemeliyiz.” diye konuştu.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı