Giresun’da Kudüs’ü Olmayanın Miracı Olmaz

Giresun'da Kudüs’ü Olmayanın Miracı Olmaz

kudüs’ü olmayanın miracı olmaz

12 Mayıs 2021 - 14:00

KUDÜS’Ü OLMAYANIN MİRACI OLMAZ

Bu kez eller semaya Kudüs ve Filistinli Müslüman kardeşlerimiz için açıldı.

İl Müftülüğümüz Gençlik koordinatörlüğü tarafından organize edilen; "Kudüs İçin Dua Vakti" programında gençler sabah namazında buluştu.

Gençler sabah namazında buluşarak Kudüs ve dünyadaki tüm mazlum ve mağdur milletler için el açıp dua ettiler.

Hacı Miktat Camii'nde kılınan sabah namazından sonra düzenlenen dua programı; Kur’an-ı Kerim tilaveti, tesbihat, sohbet ve dua ile sona erdi.

Kudüs ve Filistin davasına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı gençlere teşekkür eden İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “Kudüs; üç kutsal dinin! ortak mirasıdır demek Kudüs davasına ihanet olduğu gibi Kudüs'e sınır çizercesine doğu Kudüs Filistin'in başkentidir demek de ihanettir, asla kabul edilemez.

Kudüs; Hak ile batılın, iman ile nifakın arasını ayıran bir furkan,

Dost ile düşmanı, mert ile namerdi, yiğit ile haini tanıtan bir öğretmen,

Yürümemiz gereken yolu gösteren bir kandil,

Kurtuluş ve zaferin sırrını, izzet ve azametin zirvesini öğreten bir mekteptir.

Kudüs; tarih boyunca hak ile bâtılın¸ hilâl ile haçın amansız mücadelesine sahne şehir.

Kudüs; diğer peygamberlerin yanı sıra Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimizin miraç yolculuğunda görev almış, Efendiler Efendisine mekân olmuş, uğrak olmuş şehir.

Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimizin, Kudüs henüz fethedilmeden: “Mescid-i Aksâ’ya gidin. Eğer gidemiyorsanız kandillerinde yakılmak üzere yağ gönderin.” Buyurduğu şehir.

Kur’an-ı Kerim ise bu toprakların ne kadar önemli olduğunu bize anlatıyor. İsra Suresi 1. ayet-i kerimede; “Etrafını mübarek kıldığımız topraklar” ifadesi var. Bunlar sıradan bir anlatım değil. Bunlarda önemli ve anlamlı bir mesaj var.

Kardeşler! Şartlar ne olursa olsun Kudüs’e ve Mescid-i Aksâ’ya sahip çıkmamız gerekiyor. Yolu beklenen ağabey sensin. Hayduda haddini bildirecek sensin.

Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi. Dinin direği olarak nitelendirilen namaz kılarken takriben 16 ay boyunca Müslümanların yüz dönerek huzura durdukları Mescid; Mescid-i Aksa’yı sinesinde barındıran şehir. Kudüs’ü olmayanın Miracı olmaz."dedi.

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret