Giresun’da Muhammed’i (s.a.v.) Olmayan Dünyanın Huzuru Olmaz

Giresun'da Muhammed’i (s.a.v.) Olmayan Dünyanın Huzuru Olmaz

muhammed’i (s.a.v.) olmayan dünyanın huzuru olmaz

24 Ekim 2021 - 14:00

MUHAMMED’İ (S.A.V.) OLMAYAN DÜNYANIN HUZURU OLMAZ
2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle  Espiye İlçesi Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından;  “Hz. Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenlendi.
Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu konferans salonunda düzenlenen konferansa; İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN konuşmacı olarak katıldı.
Çeşitli etkinliklerin sunulduğu program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Sayın Dudugül GÖNDER, katılımcıları selamlayarak Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Daha sonra kürsüye gelen İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “Kardeşlerim! Programın başında değerli öğrencimizin okuduğu ayet-i kerimelerde Yüce Rabbimiz, Aziz Peygamberimiz (s.a.v.) hakkında; ‘Siraç e Münir’ ifadelerini kullanarak Kur’an’ın peygamberini bize takdim ediyor. Ayni ifadeler Furkan Suresi'nde ay için kullanılıyor; “Gökte yıldız kümeleri oluşturan, yine orada bir ışık kaynağı ve aydınlatan bir ay yaratan (Allah) mübarektir, cömerttir.” 
Ay; nasıl dünyamızı aydınlatıyor, güneş; nasıl dünyamızı ısıtıyorsa Hz. Peygamberimiz de dünyamızı aydınlatan bir kandildir. Ayı olmayan, güneşi olmayan dünyamızda hayat olmadığı gibi Muhammed’i (s.a.v.) olmayan dünyanın huzuru olmaz, vefası olmaz. İnsanlık, Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimizin insanlığa örnek ve önder ahlakına muhtaçtır. Biz Efendimizden sadece Namazı, Orucu öğrenmedik. Vefanın da en güzel örneklerini O’ndan öğrendik, doğruluğu, adaleti, sevmeyi, sevilmeyi de O’ndan öğrendik.” dedi.
Program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer KARAKAYALI’nın İl Müftümüze plaket takdimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...