Giresun’da Nuri Genç Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Giresun'da Nuri Genç Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

nuri genç hoca son yolculuğuna uğurlandı

26 Ocak 2021 - 14:00

➡ Başta Giresun olmak üzere Karadeniz bölgesinin önemli kanaat önderlerinden emekli Kur'an Kursu öğreticisi, Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç'in babası Nuri Genç Hoca yakınlarının ve sevenlerinin dualarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Bulancak Sarayburnu Camii’nde gerçekleştirilen program din görevlileri tarafından tilavet edilen Kur’an-ı Kerim’in ardından Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın duasıyla devam etti.
Karadeniz bölgesinin manevi önderlerinden yüzlerce hafızın ve gencin yetişmesine vesile olan emekli Kur’an kursu öğreticisi Nuri Genç Hoca 91 yaşında kovid-19 tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde vefat etmişti.
Nuri Genç Hoca, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç’in kıldırdığı cenaze namazına müteakiben Piraziz ilçesi Tepeköy köyünde toprağa verildi.
İlim ve hizmet insanı Nuri Genç Hocaya Allah rahmet, başta Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç olmak üzere, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.


NURİ GENÇ HOCA
1930 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde dünyaya geldi.
Dedeleri Batum’dan önce İstanbul’a, oradan Bursa ve Adapazarı bölgesine, son olarak da Bulancak’a yerleşti.
Çocukluk yılları Kur’an eğitiminin ve kitap bulmanın zor olduğu yıllarda mücadele içinde geçti.
Kur’an eğitimini tamamlamak için dağlara çıktı.
Orada kaçak olarak medreselerde hafızlık eğitimini tamamladı, Arapça öğrendi.
İlk görevine fahri resmi statü ile Samsun’un Terme ilçesinde Kur’an öğreticisi olarak başladı. Ardından Piraziz’in Güney Köyü ve Bozat beldesinde görev aldı.
Bu görevlerinin ardından Bulancak’a resmen Kur’an öğreticisi olarak atandı. Burada 32 yıl görev yaptıktan sonra emekli oldu.
Bulancak’ta Türkiye Diyanet Vakfı yönetim kurulu üyeliği görevini de yürüten Nuri Genç Hoca bugüne kadar yüzlerce hafız yetiştirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...