Giresun’da O’nunla; Paylaşmanın, Yardımlaşmanın Erdemine...

Giresun'da O’nunla; Paylaşmanın, Yardımlaşmanın Erdemine Ulaştık

o’nunla; paylaşmanın, yardımlaşmanın erdemine ulaştık

23 Mart 2023 - 14:00

Ramazan Ayının  ilk teravih namazı  eda edildi.  Teravih namazını eda etmek için; Hacı Miktat, Seyyid Vakkas, Müftüoğlu, Çıtlakkale, Sadreddin Mevlana, Çınarlar  gibi camilerimiz başta olmak üzere camilere gelen cemaat, Ramazan Ayının coşkusunu yaşadı.
İl Müftümüz Ramazan TOPCAN teravih namazı öncesi Hacı Miktat Camiinde cemaate seslendi. Konuşmasında; “Kardeşlerim! Mübarek ayın gölgesi üzerimize düştü, hamdolsun.
Kardeşlerim! Ramazan bir kere daha evimize, gönül dünyamıza misafir olmak üzere geldi. Gelişi ile bize; Kur’an-ı Kerimi, oruç ibadetini, itikaf ibadetini, zekat ibadetini, fitre ibadetini, Teravih  namazını, Kadir gecesini, bayramı getirdi.
Kardeşlerim! Bu ayı anlamlı kılan Oruç ibadetinin yanında Kur’an’dır. Kur’an-ı Kerim, Ramazan-ı şerifin bizlere yüce bir hediyesidir.
O’nunla; sevmeyi, sevilmeyi öğrendik.
O’nunla; kardeş olduk.
O’nunla; paylaşmanın, yardımlaşmanın erdemine ulaştık.
O’nunla; hakkı, adaleti, merhameti, ahlak ve fazileti duyduk.
O’nunla biz; iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini hayır ile şerri birbirinden ayırt ettik.” dedi.
Teravih namazı ile ilgili de bilgi veren İl Müftümüz; “Gençler! Sizlersiniz camilerin süsü. Bundan böyle de beraber olalım, hepinizi bekliyorum.” dedi.
Ana babaları ile  camiye gelen çocuklar ise arkadaşları ile buluşmanın heyecanı ile okunan salavatlara eşlik etti.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı