Giresun’da Tashih-i Huruf Kursu’nu Tamamlayan Din Görevlilerine...

Giresun'da Tashih-i Huruf Kursu'nu Tamamlayan Din Görevlilerine Belgeleri Verildi

tashih-i huruf kursu'nu tamamlayan din görevlilerine belgeleri verildi

17 Mart 2023 - 14:00

Giresun İl Müftülüğünce düzenlenen Tashih-i Huruf Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerler için “Belge Takdim Töreni” düzenlendi.

Giresun İl Müftülüğünce imam hatip ve müezzin kayyımlara yönelik olarak başlatılan Tashih-i Huruf Kursu tamamlandı.

İl Müftülüğünce din görevlilerinin Kur’an’ı Kerim’i doğru ve güzel okuması, mesleki bilgilerine katkı sunması amacıyla 19 Aralık 2022 ve 17 Mart 2023 tarihleri arasında üç ay devam eden Tashih-i Huruf Kursu düzenlenen sınav ile sona erdi.

Sınavın ardından düzenlenen belge takdim törenine katılan İl Müftümüz Ramazan Topcan, kursa katılan imam hatip ve müezzin kayyımları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan din görevlilerinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini yenilemeleri gerektiğini vurgulayan İl Müftümüz Topcan, “Kardeşlerim! Hamdolsun bir eğitim kursumuzu daha hayırla tamamlamanın huzuru içerisindeyiz. Bugün sizlerden güzel şeyler duydum.

Gelişen bir dünya var. Ayakta kalabilmek için kendimizi geliştirmeli ve yenilemeliyiz. Var olan bilgilerimizle yarınlara ulaşmak mümkün değildir. Bundan dolayı bir kere daha seslenmek isterim siz değerli kardeşlerime; kendinizi anlamlandırma çabası içerisinde olun, yeteneklerinizin farkına varın. İnovasyon ve gelişim çağını yaşıyoruz. Kendinizi geliştirin, sıradan insanların bu gelişim yarışında mücadele edebilmeleri çok zor. Kendinizi mesleki açıdan çok iyi yetiştirin.

Bu vesile ile sizlere ve Değerli  Osman Öztürk Hocama bir kere daha teşekkür ediyorum. Hepinizi sağlık ve afiyetle Rabbime emanet ediyorum.” dedi.

Program sonunda, "Katılım Belgesi" almaya hak kazananan kursiyerlere, İl Müftümüz Ramazan Topcan, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, Şube Müdürü İsmail Aydın ve Kurs Rehber Öğreticisi Osman Öztürk tarafından belgeleri takdim edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”