Giresun’da “temel Aile Bilinci Eğitimleri” Başlıyor

Giresun'da “temel Aile Bilinci Eğitimleri” Başlıyor

“temel aile bilinci eğitimleri” başlıyor

09 Şubat 2019 - 18:20

Aileyi ayakta tutmak, korumak, güçlendirmek, gençler arasında aileyle ilgili sorumlulukların üstlenilmesinin teşvik edilmesi ve aile kurma eğilimlerinin artırılması için kapsamlı bir çalışma hayata geçiyor.

Giresun Müftülüğü ailenin kurulması ve devamlılığının sağlanması konularında topluma dini ve ahlaki bilgiler ekseninde rehberlik vazifesini gerçekleştirmek için çalışma başlattı.

Şubat Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı’nda Diyanet İşleri Başkanlığının “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” ile ilgili yazısı görüşülerek program belirlendi. İl Müftüsü Muhittin Oral başkanlığında Espiye’de gerçekleştirilen toplantıya İl Müftü Yardımcıları Murat Mutlu, Yusuf Genç ve 15 ilçe müftüsü katıldı.

İl Müftüsü Muhittin Oral, Kur’an ve Sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi konularında 2019 yılı içerisinde il vaizleri tarafından il ve ilçelerde görev yapan kadın Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” düzenleneceğini belirtti.

Müftü Oral, eğitimlerin tamamlanmasının ardından din görevlilerinin ailenin korunması için edindikleri bilgileri kursiyerleri ve toplumla paylaşacaklarını ifade ederek, “Program kapsamında aileleri tehdit eden riskler ve ortaya çıkan yeni soru ve sorunlar karşısında ailelerin İslami değerlerden beslenen temeller ve manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Kur’an kursları öğreticileri aile ile ilgili temel öğretiler, aile içi iletişim konularında toplumda farkındalık sağlamaya çalışacaklar.” dedi.

Toplantıda ayrıca 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle din görevlileri arasında yapılacak olan Kur’an-ı Kerim’i Güzel okuma ve Hafızlık yarışmaları hakkında bilgi verildi. “Cuma dersleri Ek Öğretim programı uygulama esasları” konulu yazı okunarak görüşüldü. Kur’an kursu öğrencileri arasında yapılacak yarışmalar hakkında bilgi verildi. Yarışma şartnamesi görüşüldü.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu