Giresun’da Varlık Sahibine, Bizler Ise Ellerimize Tutuşturulan...

Giresun'da Varlık Sahibine, Bizler Ise Ellerimize Tutuşturulan Akıllı Akılsız Telefonlara Teslim Olduk.

varlık sahibine, bizler ise ellerimize tutuşturulan akıllı akılsız telefonlara teslim olduk.

10 Ocak 2022 - 15:35

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Pazar günü Keşap İlçemizdeydi.
Keşap İlçemizde Karabulduk Merkez Hatun Camiinde Öğle Namazı öncesi cemaate hitap eden İl Müftümüz; “Kardeşlerim! Hazret-i Mevlana insanı dert sahibi olarak tanımlıyor. Derdi olandır insan diyor. Madem insanız bizim de derdimiz olmalı. Evlatlarımızdan yana, Kur’an’dan yana, namazdan yana, Camilerimizden yana derdimiz olmalı. Adam sende vurdumduymaz davranamayız. Dünyalık akıbetimize nasıl yatırım yapıyorsak, ahiretimize de yatırım yapmalıyız. Arkamızda faziletli, erdemli, inanç sahibi evlatlarımız olsun. Dualarında yerimiz olacak komşularımız olsun. Küçük nedenlerle birbirinden ayrılan, birbirine sırt dönen değil, küçük şeylerle kucaklaşanlardan olalım. “ dedi.
Namaz sonrası bölgede görevli Din gönüllüsü kardeşlerimizle de bir araya gelen İl Müftümüz, kısa bir tanışmanın ardından görevlilerimize hitap etti. “Kardeşlerim! Bu güne kadar sunduğunuz her bir hizmetinize candan teşekkür ediyorum. Rabbim kabul buyursun inşaallah. Kardeşlerim! Camilerimiz bize emanettir. Buralar cemaate hasret olmamalıdır. Kapısı yirmi dört saat açık olmalıdır. Mahallemizdeki kardeşlerimizle iletişim için nedenlerimiz olsun. Bedenen misafir olamadığımız yerlerde dergilerimizle misafir olalım, Diyanet televizyonumuzla misafir olalım.  Cemaat sayısına bakmadan her bir camimizde kitap okumalarımıza, fıkıh ve ilmihal derslerimize ara vermeden devam edelim. Bu Camide haftalık vaaz programları düzenleyin. Her gün ayrı bir hocamızın burada dersleri olsun.
Çocuklarımıza yönelik Cumartesi-Pazar özel etkinliklerimiz olsun. Yaz döneminde beraber olduğumuz çocukları sahiplenelim. Çocuklar sizin, sizler de çocukların yanında olun. 
Varlık sahibine teslim iken bizler ellerimize tutuşturulan akıllı akılsız telefonlara teslim olduk. Çocuklarımız için bağımlılık arz eden bu durum karşısında başka sosyal aktivitelerimiz olsun. 
Çocuklarımızı yeniden hayatın merkezi camilerimize davet edelim. “ dedi.
İl Müftümüz, program sonunda esnaf ziyareti de yaptı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.