Giresun’da Yaz Kur’an Kurslarımız Gençlerin Cami Ile...

Giresun'da Yaz Kur’an Kurslarımız Gençlerin Cami Ile Buluştukları Yerdir.

yaz kur’an kurslarımız gençlerin cami ile buluştukları yerdir.

28 Haziran 2021 - 14:00

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Bulancak ve Piraziz İlçelerimizde  Din gönüllüsü kardeşlerimizle bir araya geldi.

Aylık mutat düzenlenen toplantılarda  Din gönüllüsü kardeşlerimizle bir araya gelen İl Müftümüz; “Kardeşlerim! Hepinizi sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Gününüz mübarek olsun. Önümüzde Başkanlığımızın yürüttüğü çalışmalardan iki önemli projemiz var. 

Bunlardan biri; vekaletle Kurban diğeri ise Yaz Kur’an kurslarımız. İkisi de önemli. Bu iki alanda hepinizden özel gayretler bekliyorum. “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan Vekâlet yoluyla Kurban kesim programını siz kıymetli kardeşlerim vasıtası ile İlimizde başarıya taşımış olacağız inşaallah. Başlatılan bu iyilik hareketine her bir görevlimizin geçen yıllardan daha çok gayret göstermesini bekliyorum. 

İkinci önemli meselemiz; yaz Kur’an kurslarımızdır. Bu kurslarımız çocuklarımızın  vatan, bayrak, şehitlik ve gazilik gibi milli ve manevi  değerlerimizle, sevgi, saygı, muhabbet, kardeşlik, vefa, dostluk vb. gibi ahlaki değerlerimizle  buluştukları, Kur’an’la tanıştıkları, Cami ile tanıştıkları, buluştukları,   temel dini bilgileri öğrendikleri yerdir. Bu açıdan çok önemli,asla ihmal edilmemesi gereken bir saha. 

Buralarda evlatlarımız hem kendilerine karşı vazifeleri öğrenecekler hem de çevremize, ana babalarımıza, Rabbimize karşı vazife ve sorumlulukları öğreneceklerdir. Doğru ve sahih dini bilgileri öğreneceklerdir. Şimdiden hepinize üstün gayret ve başarı diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Kalın sağlıcakla.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...