Gumushane’de çocuklarla Camide Bir Gün

Gumushane'de çocuklarla Camide Bir Gün

çocuklarla camide bir gün

12 Eylül 2022 - 14:10

Gümüşhane  İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Kuran Kurslarına katılan  öğrenci ile ‘’Çocuklarla Camide Bir Gün” etkinliği düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Çocuklarla Camide Bir Gün” projesi kapsamında Gümüşhane Ahmet Ziyauddin Camii’nde düzenlenen etkinliğe, İmam Hatip öğreticilerin rehberliğinde onlarca öğrenci katıldı. Gümüşhane İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Kur’an Kurslarına katılan öğrenciler, günlük derslerinin ardından öğle namazı öncesi Gümüşhane Ahmet Ziyauddin Camii’ni ziyaret ettiler. Öğrencilere verilen kahvaltının ardından  İmam Hatip hocaları tarafından öğrencilere caminin bölümleri kürsü, mihrap, minber, müezzin mahfili tanıtıldı. ‘Cami’nin anlamı, camilerin dini ve sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi, niçin namaz kılmalıyız?, namaz bize neler kazandırır?, camilerde cemaatle kılınan namazın fazileti konularında öğrencilerle yapılan sohbetin ardından vatandaşlarında katılımıyla birlikte cemaatle öğle namazı kılındı. Öğle namazının ardından ise öğrencilere öğle yemeği ikramı yapıldı. Daha sonra oyunlar ile devam eden etkinlikte birlikte eğlenmenin tadını çıkaran öğrenciler manevî heyecan dolu bir gün yaşadılar.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı