Gurbetçiler Adana’da çocukların Yüzünü Bu Yılda Güldürdü...

Gurbetçiler Adana'da çocukların Yüzünü Bu Yılda Güldürdü Arife çiçekleri Bu Yılda Adana'da Açtı

gurbetçiler adana'da çocukların yüzünü bu yılda güldürdü arife çiçekleri bu yılda adana'da açtı

27 Nisan 2023 - 10:10

Danimarka Türk Diyanet Vakfı Katkısı ve Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi işbirliği ile geleneksel hale gelen Arife Çiçekleri İyilik ve Dayanışma Buluşmaları bu yıl da düzenlendi.

Proje kapsamında Adana İl Müftülüğü ile Danimarka Türk Diyanet Vakfı iş birliği ile Adana da depremden zarar gören vatandaşlara ihtiyaçlarını karşılamak üzere iyilik kartları dağıtıldı.

Aynı zamanda yetim ve öksüzlere ise arife Çiçekleri adı altında alışveriş kartları da dağıtıldı.

Adana Seyhan İlçesi Küba Camiinde düzenlenen etkinliğe Danimarka’dan DTDV Mahalli Katibi Abdürrezzak Sarıkaya ve ekibinin yanı yanında İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun, Seyhan ilçe Müftüsü Mehmet Yaman, Kuba Camii İmam Hatibi Emrullah Sarman, TDV Adana Şubesinin kadın kolları ve Adana'da bu yardımların ulaşmasında koordinatörlük yapan Şube Müdürü Ali Hançer ve çocuklar katıldı.

Çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemeye ortak olduklarını ifade eden İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir defasında işaret ve orta parmağını bir araya getirerek "Ben ve yetime kol kanat geren kimse, Cennette böyle yan yana olacağız." buyurmuştur.

Başka bir hadiste ’de Hz. Peygamber'in "Yetim başı okşayanın saçlarının teli adedince sevap kazandığını" ifade ettiğini belirterek, "İl Müftülüğü olarak biz de böyle bir çalışma yapmak istedik. Geçen yıllarda olduğu gibi yüzlerce yetim çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemeye ortak olduk. Mesafesi uzak ama kardeşliği yakın olan Danimarka'dan Türk vatandaşların desteklerini ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Osmanlı zamanında bayramlıklarını giymek için bayram sabahını bekleyemeyip arife günü giyen çocuklara "Arife Çiçekleri" denildiğini anımsatan Müftü Taşcı “Bugün de çocuklarımıza aynı sevinci yaşatmak amacıyla gayret ediyoruz. Yürüttüğümüz bu hayra vesile olan Danimarka Türk Diyanet Vakfı ile Danimarka’daki hayır sahiplerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Danimarka DTDV Mahalli Katibi Abdürrezzak Sarıkaya ise , geçen yıllarda olduğu gibi mesafesi uzak ama kardeşliği yakın olan Danimarka'dan Türk vatandaşların desteklerini ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını ,Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Bu vesileyle bizlere katkı sunan hayır sahiplerine teşekkür ediyorum." dedi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri