Bilecik'de Müftü Akkuş’a “veda Ve Vefa” Programı Düzenlendi

müftü akkuş’a “veda ve vefa” programı düzenlendi


Bilecik'de Müftü Akkuş’a “veda Ve Vefa” Programı Düzenlendi

Bilecik’te 2013 yılından beri İl Müftüsü olarak görev yaparken yaş haddinden emekli olması hasebiyle Müftü Necati Akkuş  için Veda ve Vefa programı düzenlendi.

09.01.2020 tarihinden düzenlenen programa Bilecik Valisi Bilal Şentürk ve Eşi Münevver Şentürk Hanımefendi, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Yalova İl Müftüleri, Tugay Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Kurum Amirleri, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Bilecik eşrafı, Kur an Kursu hocaları ve  din görevlileri katıldı.

Yemek ikramı ile başlayan program, İlimiz Kayıboyu İmam Hatibi Recep Aktaş tarafından Kur an ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Bilecik İl Müftü Vekili Mustafa Topal yaptığı açılış konuşmasında

 “Bilecik’e bırakmış olduğu kıymetli eserleri ve örnek idareciliği için hocama teşekkür ediyorum. Kendisine,  müftülüğümüzün ve gönlümüzün kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum. Kıymetli hocama   sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik diliyorum” dedi.

Bilecik Müftülüğü din görevlileri adına konuşma yapan ilimiz Edebali Cami İmam Hatibi Necati Çalışkan “Beyefendi imajıyla, örnek idareciliğiyle bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile örnek bir şahsiyet olan Necati hocama teşekkür ediyor emeklilik hayatında sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmesini diliyorum” dedi.

İlçe Müftüleri adına konuşma yapan İlimiz Pazaryeri İlçe Müftüsü Ömer Ahmet Kayalı “Her başlangıcın bir sonu, her günün bir akşamı vardır. Hocamla Bilecik’te çok kıymetli ve verimli teşriki mesai yaptık. Hocama emeklilik hayatında mutluluklar diliyorum” dedi.

Veda ve Vefa programına teşrif eden İl Müftüleri adına konuşma yapan Bursa İl Müftüsü İzani Turan “ Necati hocamla yollarımız Ağrı ilinde kesişti ve o günden beri bağımız hiç kopmadı. Görev alınan her yerde, her zaman bir başlangıç, bir bitiş mutlaka olacaktır. Kişi nasibi olduğu kadar bir yerde kalacak, hizmetini yapacak, dostluklar edinecek, daha sonra da oradan ayrılacaktır. Necati Hocama emeklilik hayatında huzur diliyorum” dedi.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk yaptığı konuşmada “ Her Ayrılık her bitiş bir provadır. İnsan ömrü de bir gün bitecek. O nedenle insan da, yaratılış gayesine uygun yaşamalıdır ki giderken geriye dönüp ''Ah keşke'' deme noktasına düşmesin. Onun için yaşarken anı doğru değerlendirmek ve hakkını vermek esas olmalıdır. Hepimiz sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeliyiz. Müftü beyle beraber yaklaşık bir yıldır görev yapıyoruz. Çok uyumlu çalıştık. Çalışma azmi ve mesleğine olan aşkı Bilecik’e bıraktığı eserlerden belli oluyor. Müftü beye ailesi ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum dedi. 

Sinevizyon gösterisi akabinde konuşma yapan Müftü Akkuş “Bizler memuruz. Hem devletin memurlarıyız hem de Allah’ın memurlarıyız. Memur iki anlama gelir birincisi iş yapan, ikincisi emri bil maruf nehyi anil münkerden sorumlu olan. Bu güne kadar bu sorumluluğun ağrırlığını hissettim ağırlığını taşıdım, halen de taşıyorum. Mesleğimiz bizim için hem dünyamıza hem de ahiretimize Allahın bize tahsis ettiği en büyük onurdur. Bizler gönül insanıyız. Gönüllere dokunmak zorundayız.Tayine ve emekliliğe tabi olan devlet memurları, bazı duyguları gerek kendi hayatlarında, gerekse mesai arkadaşları ile ayrılırken çok yoğun hissederler.  Bu kubbede baki kalan yalnızca hoş bir sedadır. Güzel sadalar ve güzel anılar bıraktıysak ne mutlu bize. Rabbimden sizler için yaptığınız işlerde muvaffakiyetler diliyorum. Veda programına katılımlarınız beni çok onurlandırdı. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

Konuşmaların akabinde Müftü Akkuşa hediye takdimi yapılarak hatıra fotoğrafları çekildi.