Van'da Ipekyolu Miniklerinden Muhteşem Etkinlik

ipekyolu miniklerinden muhteşem etkinlik

Van'da Ipekyolu Miniklerinden Muhteşem Etkinlik

İpekyolu İlçe Müftülüğüne bağlı Değerler 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı ve sunduğu dönem sonu programı Van İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlendi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Müftüsü Ömer Keskin, Van 2. İdare Mahkemesi Başkanı İslam Kaya, İlçe Müftüleri, protokol üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda konuşma yapan İl Müftüsü Ömer Keskin; “Diyanet İşleri Başkanlığınca son yıllarda 4-6 gurubu Kur’an Kursları eğitim programının uygulandığı kurslara ağırlık verildiğini, bu alanda personel yeterliliklerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların ivme kazandığını bu bağlamda Van İlinde var olan ancak ihtiyaca cevap verme noktasında istenilen seviyede olmayan 4-6 yaş Kur’an Kurslarının, ilçe müftülerinin gayretiyle daha iyi seviyeye geldiğini, bu sürecin daha da etkin ve etkili şekilde devam edeceğini” söyledi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez; “Çocuk eğitiminin çok önemli olduğunu, çocukların karakterlerinin oluşmaya başladığı dönem olan 4-6 yaş gurubuna yönelik yürütülen Kur’an Kurslarının bu anlamda önemli bir misyonu üstlendiğini, buralarda hizmet eden Kur’an Kursu öğreticileri, İlçe Müftüsü başta olmak üzere en tepeden en alt kademeye kadar bu hizmetin içinde yer alan ve katkı sunan herkese teşekkür etti”. Vali Bilmez İpekyolu İlçe Müftülüğünün temin ettiği hediyeleri Kur’an Kursu öğrencilerine verirken, çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla birebir sohbet etti. İpekyolu ilçe müftülüğünce hazırlanan plaket İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından Vali Mehmet Emin Bilmez’e takdim edildi. Özellikle doğruluk, sorumluluk ve yardımseverlik gibi değerlerin ön plana çıkarıldığı ilahiler ve tiyatro oyunları oynayan kurs öğrencileri, seçme hadisleri de seslendirdi. Aynı kursa devam eden ve Kur’an-ı Kerimi hatmeden Esmanur Yaren isimli öğrenciye taç takıldı. Öğrencilerin sunduğu gösteriler izleyiciler tarafından ilgi ile takip edilirken gösteriler yoğun alkış aldı. İlçe Müftüsü Sacit Emiri Öğreticilere başarılı çalışmalarından dolayı plaket hazırladı. Plaketi Emekli İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve 2. İdare Mahkemesi Başkanı İslam KAYA takdim etti. Programa katılan öğrenci velileri ve davetliler programdan duydukları memnuniyeti dile getirirken İpekyolu Müftüsü Sacit Emiri ve ekibine teşekkür ettiler.