Agri'da Gençler Geleceğimizin Teminatıdır

gençler geleceğimizin teminatıdır

Agri'da Gençler Geleceğimizin Teminatıdır

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU Ağrı İl Merkezinde bulunan Ağrı Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda konferans verdi.

Konferansta öğrencilere hitap eden TOPÇU şunları ifade etti; Öncelikle her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Bizler her zaman ilkeli ve prensipli davranmalıyız. Bulunduğumuz imam-hatip ruhunu unutmamız lazım. Bizlerin Müslüman olarak belli başlı görevleri vardır. Bir kısım fillerden uzak durmamız gerektiği gibi bir kısım fillere de yakın durmamız isteniyor. Bizden bunu isteyen Yüce Rabbimizdir. O zaman rabbimizin bizden istediklerine uymamız gerekir ki onun sevgisini kazanalım. Her yerde kurallar var. Okullarda, sokaklarda, evlerde vb. Biz bu kurallara uyduğumuz zaman iyilikler güzellikler bizi bekler. O yüzden de her yerin kurallarına uymalıyız ki hayatımızı rahat bir şekilde sürdürebilelim. Bizler iyi bir öğrenci olmak ve iyi bir gelecek istiyorsak başta anne babamıza ve öğretmenlerimize karşı sorumluluklarımızı iyi bir şekilde yerine getirmemiz gerekir. Sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz takdirde ileride kuracağımız ailenin ve işimizin değerini biliriz. Bizler ileride kuracağımız aileyi yalandan dolandan uzak bir şekilde kurarsak ailenin temeli sağlam olacaktır. Aileyi anlayabilmek için anne babamıza karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Saygıda kusur etmemeliyiz, onları kırmamalıyız ve incitmemeliyiz. Cennet anne babanın rızasındadır. Cehennemde anne babanın rızasını alamamaktadır. Burada anne babanın rızasını almak oldukça önemlidir. Bunun için ailemize her zaman saygılı olup onların rızasını almak için çaba göstermeliyiz dedi.

Daha sonra İl Müftüsü TOPÇU öğrencilere hayır duada bulunduktan sonra konferans sona erdi.