Erzincan'da 2019-2020 Yılı 4. Dönem (yarıyıl Umresi) bilgilendirme Seminerleri Sona Erdi

2019-2020 yılı 4. dönem (yarıyıl umresi) bilgilendirme seminerleri sona erdi

2019-2020 Yılı 4. dönem (Yarıyıl Umresi) Bilgilendirme Seminerleri Sona Erdi

2019-2020 Dönemlerinde Umreye gidecek olan vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve huzurlu bir ibadet yapmalarını sağlamak amacıyla müftülüğümüz Fuaye Salonunda düzenlenen dönem seminerleri sona erdi.

Düzenlenen seminerde İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Süsün, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı V. Serdar Buğday, Tercan İlçe Müftüsü Abdülhamid Eşmeli ve İl Müftülüğü Hac-Umre Şube Müdürü Teyfik Çıtak umre bilgilendirme sunumlarını yaptılar.

Ana Hatlarıyla Umre Menâsiki, Yolculuğa Çıkmazdan Evvel Yapılan Maddi ve Manevi Hazırlık, Umre Yolcuları İçin Temel Sağlık Bilgileri, İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Umrenin Hikmet ve Fazileti, Umre İbadetinin Nasıl Yapılacağı, Yolculuğa Çıkmadan Önce Yapılacak Hazırlıklar, Medine ve Mescid-i Nebevi Ziyaret Yerleri, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamları gibi konularda bilgiler verdiler.

Ayrıca umre yolculuğuna hazırlanan bütün adaylara 08 Ocak 2020 tarihinde memenjit koruma aşısı yapıldı.