Konya'da Kazakistanlı Kur’an Kursu öğreticilerinden Ilimize Ziyaret

kazakistanlı kur’an kursu öğreticilerinden ilimize ziyaret

Konya'da Kazakistanlı Kur’an Kursu öğreticilerinden Ilimize Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanlığının resmi davetlisi olarak, Kur’an kurslarında verilen eğitimleri yerinde incelemek üzere ülkemize gelen Kazakistan Çimkent Şehri İhlas Kur’an Kursu idareci ve öğreticileri İl Müftülüğü başta olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Darul Kurra’ya uğrayan heyeti İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Poçanoğlu,  Darul Kurra’da verilen aşeri-i takrib ve tayyibe dersleri ile dini alanda yapılan eğitim faaliyetleri hakkında heyete kısa bilgiler verdi.

Ziyaret sonrası heyet il müftülüğü refakatinde üç gün süre ile başta Kur’an kursları olmak üzere proje hafızlık imam hatip ortaokulları, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi, Mevlana Müzesi, Kelebekler Vadisi ve tarihi mekanları ziyaret etti.