Kayseri'de Il Müftüsü Sayın Güven’den Hacılar Ilçe Müftüsüne Ziyaret

il müftüsü sayın güven’den hacılar ilçe müftüsüne ziyaret


Kayseri'de Il Müftüsü Sayın Güven’den Hacılar Ilçe Müftüsüne Ziyaret

14.01.2020 Salı günü İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Hacılar İlçe Müftülüğüne atanan Yusuf Ay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İlçe Müftüsü Ay, Hacılar İlçesi ile ilgili projelerini paylaştı.

 

Yeni görevinde kendisine başarılar dileyen İl Müftüsü Sayın Güven,  Hacılar İlçesi’nde görev yapacağı süre içerisinde İlçe Müftüsü Yusuf Ay’ın görevini en iyi şekilde yürüteceğine inandığını belirtti.

 

Ziyarette İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı ve Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut hazır bulunarak Müftü Ay’a hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

 

 

Yusuf AY

Hacılar İlçe Müftüsü

 

1977 yılında Antalya'nın Kemer İlçesinde doğdu. İlkokulu Kemer'de, İmam - Hatip Lisesini Antalya'da tamamladı. 2001 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

 

2001 yılında Kırşehir İli Kaman İlçesine bağlı Kızıközü Köyünde İmam - Hatip olarak göreve başladı. Müezzin - Kayyım olarak Kaman İlçe merkezinde görev yaptı. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezi İhtisas Kursunu kazandı. 2006 yılında Kayseri Yüksek İhtisas Merkezinden mezun oldu. 2006-2009 yılları arasında Melikgazi İlçe Müftülüğünde Vaiz olarak görev yaptı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Anabilim Dalında ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yayımladığı Hutbelerdeki Hadislerin Tahrici ve Genel Değerlendirmesi (2001-2004)’ konulu Yüksek Lisansını tamamladı.

 

2009 yılında Antalya İl Vaizi olarak, Antalya İl Müftülüğü'ne atandı. 2010-2012 yılları arasında  Berlin Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesinde bulunan DİTİB Merkez Camii’nde Din Görevlisi olarak görev yaptı ve DİTİB yönetim kurulunda muhasebe görevini yürüttü.

 

03.01.2013 tarihinde Divriği İlçe Müftüsü olarak Türkiye’de ki görevine döndü. 2014-2018 yılları arasında Hannover Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yaptı. Yerel gazetelerde köşe yazısı yazdı. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında yapmış olduğu çalışmalar neticesinde amirlerince ‘Takdir’ ve ‘Teşekkür’ belgeleri ile taltif edildi. Yurtdışı dönüşü 07.10.2018 tarihinde Felahiye İlçe Müftülüğüne atandı. 28.11.2019 tarihinden itibaren Hacılar İlçe Müftülüğü’ ne başlamıştır.

 

Evli ve 4 çocuk babası olan Yusuf AY, Hadis Bilim dalında Doktora çalışmasına devam etmekte olup Almanca  ve Arapça olmak üzere iki yabancı dil bilmektedir.