Rize'de Minik Kalpler Iyilik Yolunda

minik kalpler iyilik yolunda


Rize'de Minik Kalpler Iyilik Yolunda

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına minik öğrencilerden anlamlı destek…

2011 yılında başlayan ve yüzyılın en büyük insanlık dramlarından birinin yaşandığı Suriye’de siyasi kriz ve savaşın mağdur ettiği kardeşlerimizin durumu hala vahametini korumaya devam ediyor. Bir yanda yoğun bombardıman bir yanda yaşanan barınma sorunu ailelere yaşamak adına çok fazla seçenek sunmuyor. 

Hayırsever milletimizin desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğü ile asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız Suriyeli kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarına çözüm üretmek için eğitimden sağlığa birçok alanda projeler geliştirmekte ve yürütmekteyiz.

Bu bağlamda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına 4-6 yaş kurslarımızdaki minik öğrenciler duyarsız kalmadı.

Rize Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kursularında öğrenim gören minik öğrenciler Suriye’nin İdlib şehrinde evsiz kalan çocuklar için yardım kampanyası başlattılar.

15 Kur’an Kursu’nda öğrenim gören yaklaşık 780 öğrenci, kumbaralarındaki tüm paraları İdlib’e ulaştırmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesine bağışlayarak, büyüklerine örnek olabilecek anlamlı bir kampanyaya imza attılar.

Minik öğrenciler yaptıkları açıklamada, “İdlib’de bizim gibi küçük çocuklar aç ve susuz bırakılıyor, başlarına bomba yağdırılıyor. Oradaki kardeşlerimizin acısını hafifletmek, yaralarına merhem olmak ve bir nebze olsun onlara yardım etmek maksadıyla kumbaramızdaki harçlıkları bağışladık” dediler.

 İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, miniklerin düzenlediği yardım kampanyasından elde edilen 19 bin 400 lirayı TDV Rize Şubesi adına teslim alırken yaptığı açıklamada “Kendileri küçük yürekleri büyük öğrencileri anlamlı katkılarından dolayı tebrik ediyor, yüreklerindeki bu yardımlaşma duygusunun hiçbir zaman kaybolmamasını diliyorum” dedi.