Agri'da Yarışmanın Stant Tanıtımı Yapıldı

yarışmanın stant tanıtımı yapıldı


Agri'da Yarışmanın Stant Tanıtımı Yapıldı

Üniversite öğrencileri arasında düzenlenecek olan “Umre Ödüllü Bilgi Yarışması”nın tanıtımı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kampüsünde stant açılarak yapıldı.

Diyanet İşleri başkanlığı tarafında Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversite Öğrencileri Arasında “Umre Ödüllü Bilgi Yarışması” düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “O’nun Gibi Yaşamak” kitabından hazırlanacak olan soruları cevaplandırarak umre ödülünü kazanmak için öğrenciler gayret edecekler.

Kampüs’te standı ziyaret eden İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU Üniversite öğrencilerine yarışma hakkında bilgi verdi. Daha sonra TOPÇU konuşmasına şöyle devam etti; “Diyanet işleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında soruların hazırlanacağı kaynaklar belirtilerek bilgi yarışması düzenlemektedir. Düzenlenecek olan yarışmada “O’nun Gibi Yaşamak” adlı kitaptan sorular hazırlanmak suretiyle yarışma düzenlenecektir. Yarışma neticesinde birinci olan 1 erkek ve 1 kız öğrencimiz umre ile ödüllendirilecektir. 2. ve 3. Öğrencilerimize İl Müftülüğümüz tarafından çeşitli hediyeler takdim edilecektir. Yarışmanın üniversite öğrencilerine duyurulması ve tanıtımın yapılması için görevlilerimiz tarafından fakültelerde stantlar kuruldu ve öğrencilerimiz için yarışmada soruların hazırlanacağı “O’nun Gibi Yaşamak” isimli eser tanıtıldı. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizin yarisma.diyanet.gov.tr adresinden müracaat edebilirler. O’nun Gibi Yaşamak isimli kitabın teminini Ağrı İl Müftülüğünün üstlendiğini belirten TOPÇU yarışmaya girecek olan öğrencilere başarılar diledi. 7 Mart 2020 tarihinde Ağrı’da yapılacak olan yarışmanın sınav salonları belli olduğunda yarışmaya müracaat edenlere bildirilecektir.” dedi.

7 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan Umre Ödüllü Bilgi Yarışması”na başvurmak isteyen öğrencilerimizin 10 Şubat 2020 tarihine kadar yarisma.diyanet.gov.tr adresinden başvurularını gerçekleştirebilecekleri belirtildi.