Adiyaman'da Il Müftülüğümüz Kız Kur’an Kursu öğreticileri Ve Bayanlara Yönelik, 'kur'an Halkaları Kardeşlik' Konferansı Düzenledi.

il müftülüğümüz kız kur’an kursu öğreticileri ve bayanlara yönelik, 'kur'an halkaları kardeşlik' konferansı düzenledi.


Adiyaman'da Il Müftülüğümüz Kız Kur’an Kursu öğreticileri Ve Bayanlara Yönelik, 'kur'an Halkaları Kardeşlik' Konferansı Düzenledi.

İl Müftülüğümüz Kız Kur’an Kursu Öğreticileri ve hanımlara yönelik, Adıyaman belediyesi konferans salonunda  'Kur'an Halkaları Kardeşlik' Konferansı düzenledi.

Konferansa Diyanet işleri başkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığımız Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç ve Makam ve Kıraat Uzmanı Mine Önder katıldılar.

Konferans Grup Ravzanın ilahi dinletisi ardından, Görme engelliler Kur’an Kursu Öğreticisi Ümit Şahinin kuranı kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Adıyaman İl Müftülüğü olarak Adıyaman'a, Adıyaman halkına, Kuran'a hizmet etmek için, Allah’ın kitabına hizmet etmek için, Adıyaman da hiç bir evde, hiç bir yuvada, hiç bir ocakta kuran bilmeyenin kalmamasının mücadelesini veriyoruz. Bizim vazifemiz Adıyaman Müftülüğü olarak insanlara, Türk-Kürt, Alevi veya sunni olarak ayrıcalık yapmadan, şu topraklarda yaşayan ve Rabbine inanan kıbleye yönelen bütün kardeşlerimize Allah rızası için canla başla çalışmaktır. Bizim bizden başka dostumuz, kardeşimiz yoktur. Müminler ancak kardeştirler.” dedi.

Konferansa davetli olarak katılan, Diyanet İşleri Başkanlığını Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç: “Birlik ve beraberlik adına çok muhtaç olduğumuz bir konu hakkında konuşmak istiyorum.  Teknoloji, bilişim ve iletişimin en kuvvetli olduğu bir zamanda, belki de en büyük kopukluğu yaşadığımız, en kopuşmaya gittiğimiz bir dönemden geçiyoruz diyerek böyle bir konu hakkında konuşmak istiyorum diyerek sözlerine başladı.

Saliha Bilgiç, Cenabı Allah’ın çağlar boyu tüm müminlere, kadınlara ve erkeklere ve bütün insanlara "Toptan hepten Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, tutunun" diyerek bizleri uyardığını, kurtuluşun ancak bu şekilde olacağını söyleyen Diyanet İşleri Başkanlığını Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Kuran muhabbettir berekettir," Kur’an-ı Kerim izzettir, Kur’an şereftir. Bu din bir olamadan beraber olmadan yaşanacak bir din değildir. Bu din birlik ve beraberlik içinde yaşanacak müminleri kurtuluşa erdirecek bir dindir. Bunun için yapmamız gereken ilk ve öncelikli işimiz. Önce herkes kendini düzeltecek, mümin kendini düzeltecek ki toplum değişsin, hele hele toplumun mayası kadınlarsa "Öyle diyordu Musa Carullah. Hanımlar o milletin o toplumun Musa'larıdır, görüntüsüdür. Ümmetin, milletin hatunları rezil olmuşsa, o millet rezil ve sefil olmuştur, kadınlara hürmeti Kur'andan öğrendim kadınlara hürmet Kura’n’ın bana terbiyesidir, diyordu.

Bu toplumun şu şehrin bütün görüntüsü esasında Anaların, kadınların görüntüsüdür. Bizler yavrularımızı kızlarımızı kadınlarımızı yetiştirirsek, kadınlarda toplumları yetiştirir.  Bizler yavrularımızı çocuklarımızı eğitirken onlara bir hedef göstermeliyiz.  Çocuklarımız tıp fakültesi okuyup doktor olabilir, ilahiyatçı veya mühendis olabilir bunlar kolay şeylerdir ama bunlar, birer hedef değil birer araçtır, hedef ise Allah’ın rızasını kazanmak hedefimiz cenneti kazanmak olmalı, işte hedef budur. Ama günümüzde hedefi şaşırmış durumdayız, bizlere hedefi farklı anlattıkları için amaçları ve araçları hedef olarak gösterdikleri için hedefimizin Allah rızası olduğunu unutmuş durumdayız.” dedi.

Konuşmasına devam eden Saliha Bilgiç: “Lütfen gençlerimize, yavrularımıza kızmayalım, Önce aynada kendimize bir bakalım, Bizim yüreğimizde ne varsa yavrularımıza onu veriyoruz öyle yetiştiriyoruz, onun için önce kendimizi seyredelim.  Bizler kalbimizdekileri değiştirmedikten sonra, birliğe beraberliğe daveti hedef olarak göremedikten sonra, kendimizi toparlamadıktan sonra, kimseye hedefi tarif edemeyiz. Bu yüzden önce kendimizi toparlamak ve toptan Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıyız. Ne diyor Cenabı Allah? "Ey iman edenler hepten, toptan İslam'a girin.” Tek ben yetmem komşum da lazım demeliyiz, etrafımızı, eşimizi, komşularımızı, akrabalarımızı dememiz lazım, Adıyaman yetmez, İstanbul yetmez, Türkiye yetmez Dünya lazım diyerek, Allah'ın ipine toptan girebilmek için çalışmalıyız, işte ancak o zaman kurtuluşa erebiliriz, eğer bunu yapmazsak şeytanın bizi boş bırakmayacağını buyuruyor Cenabı Allah Kuranı Kerimde.

İşte bunun için inandığımız yolda, inandığımız Allah'a inandığımız kitaba, teslim bir vaziyette çalışırsak, Allah emeklerimizi zayi etmeyecektir.  Cenabı Allah "Rabbiniz Allah’tır diyenler var ya, sonra da dos-doğru olanlar, sonra istikamet üzere olanlar, sonra da sözünden Caymayanlar var ya, ölüm anında onlara melekler gelecekler ve şöyle diyecekler.

Korkmayın, üzülmeyin biz size sizin için hazırlanmış olan cenneti müjdelemeye geldik diyecekler. Bu müjde tabi ki herkese değil. Son nefesine kadar Rabbim Allah’tır diyenlere, ne yaparsak ne konuşursak, ne için susarsak, her şeyin sebebi Allah adına ve Allah rızası için olmalıdır diyenlere.

Rabbim inşallah son nefesine kadar yavrularımızla, yaptıklarımızla toparlanmayı, istikametten ayrılmayan, her daim istikamet üzere koşan, insanlara da bu anlamda vesile olan kullarından eylesin diyerek sözlerini tamamladılar.

Konferans sonrası il Müftüsü Mehmet Taşcı Diyanet İşleri Başkanlığını Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç ve Makam ve Kıraat uzmanı Mine Önder’e hediye takdim ettiler. Konferans sonrası Görme engelliler Kuran Kursu hocası Ümit Şahin ezgi dinletisi sundu, erkeklere kapalı olan bölümde ise Mine Önder, hanımlara özel Kuran tilaveti ilahi ve ezgi dinletisi verdi..

Mehmet Ali Kırçalı ve Emir Sultan Kız Kur’an kursunun ortaklaşa düzenlediği konferansa katılan hanımlara ve Kur’an Kursu öğreticilerine çekiliş ile hediyeler takdim edildi