Kütahya’da “temel Aile Bilinci Eğitimi” Semineri

kütahya’da “temel aile bilinci eğitimi” semineri


Kütahya’da “temel Aile Bilinci Eğitimi” Semineri

KÜTAHYA’DA “TEMEL AİLE BİLİNCİ EĞİTİMİ” SEMİNERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an ve sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde Kütahya Müftülüğü tarafından “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri düzenlendi

 İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların katıldığı “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri Vahitpaşa Yazma Eser Kütüphanesi Konferans Salonunda yapıldı.

 Açış konuşmasını ve seminerin ilk dersini yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Aile yuvasının kısaca tarifini yaparak; “Aile; hayata gözlerini açtığı anda insanı sarıp sarmalayan, koruyup kollayan, bağrına basan o eşsiz birlikteliğin adıdır.” dedi.

Allah’ın varlığının delillerinden birisinin de, kendileriyle huzur bulmak için kendi cinsimizden eşler yaratıp, aramızda sevgi ve merhameti var etmesi olduğunu dile getiren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; “Kur’an-ı Kerimde, ailenin temelini meveddet ve rahmetin oluşturduğu ifade edilmektedir. Meveddet; sevgidir, muhabbettir. Rahmet ise; merhamettir, şefkattir, nezakettir.” diye konuştu.

Aile bütünlüğünün korunmasının, aileye değer vermekle, emek vermekle, aileyle birlikte vakit geçirmekle mümkün olduğunu dile getiren İl Müftüsü Hazırlar;   “Aile kurumunda;  eşlerin birbirini tamamlayarak kol kanat germesi,  yuvaların kıymetli misafiri çocukların korunup kollanması, sahip olunan değerlerin yeni nesillere aktarılarak geleceğin inşa ve ihya edilmesi bu kurumun kıymetini her dem canlı ve taze tutar. Aileyi kurmak kadar aile olmakta önemli, ailede her türlü şiddetin yerini rahmet ve sevginin alması gerekir. Huzurlu aile; sağlıklı bir iletişim ağı kurarak sorunları ve sıkıntıları Kur'an ve sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde çözebilen aile demektir.” şeklinde konuştu.