Malatya'da “umre ödüllü Değerler Eğitimi Yarışması” ödül Töreni

“umre ödüllü değerler eğitimi yarışması” ödül töreni


Malatya'da “umre ödüllü Değerler Eğitimi Yarışması” ödül Töreni

Diyanet İşleri Başkanlığımız cami merkezli din hizmetlerinin yanı sıra cami dışı din hizmetleri bağlamında İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak konularında toplumun tüm kesimlerine ulaşmak ve onları sahih dini bilgi ile aydınlatmaya yönelik programlar gerçekleştirmektedir. Bu itibarla çocuk evleri, huzurevleri, kadın konukevleri, Kredi Yurtlar Kurumu, hastaneler, ceza ve infaz kurumları gibi alanlarda manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunmaktadır. Böylelikle İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak konularında toplumun tüm kesimlerine sahih dini bilgileri ulaştırma bilinciyle hizmet çeşitliliğini artırmaktadır. Başkanlığımız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde Çocuk Evi ve Çocuk Evleri Sitelerinde, Başkanlığımız yayınlarından “Etkinliklerle Değerler Eğitimi” kitabı çerçevesinde değerler eğitimi programları vasıtasıyla manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunmaktadır.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine bağlı Çocuk Evi ve Çocuk Evleri Sitelerinde kurum bakımı altındaki çocuklara yönelik planlanan “Umre Ödüllü Değerler Eğitimi Yarışması” nın Malatya ayağı İl Müftülüğümüz marifetiyle 14.12.2019 Cumartesi günü Somuncubaba İmam Hatip Ortaokulunda 45 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yarışmanın ödül töreni ise 16.01.2020 Perşembe günü İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Rasim BULUT, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürümüz Mustafa KÜÇÜKARSLAN, Aile ve Dini Rehberlik Merkezi Koordinatörümüz Vaiz Betül DOĞAN’ın katılımıyla Miad Sevgi Evlerinde yapıldı.

Ödül töreninde konuşan İl Müftümüz IŞILDAR, yarışmaya katılan tüm çocukları gönüllerin birincisi olarak gördüklerini ve yarışmaya katılan her öğrenciye yüzer lira verdiklerini belirtti ve namazın ehemmiyetiyle ilgili tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi; “Namazınızı özenle kılın. Her Müslüman çocuğun 5 vakit namaz kılması farzdır ve Allah'ın bir emridir. Namaz kılmayanınız olabilir, namazla tanışmanızı ve kılmanızı tavsiye ederiz. Peygamber Efendimiz (sav)'in hayatıyla ilgili kitapları okudunuz, öğrendiniz. Bu bilgiler ışığında artık namazı hayatınızın bir parçası haline getirmeniz gerekir. Başınıza bir sıkıntı geldiğinde sabredin. Namaz kılmak, kötülüklerden uzak durmak, iyilik yapmak, başımıza gelen bir şeyden dolayı sabırlı davranmak özendirilmesi gereken davranışlardır" dedi.

45 öğrencinin katıldığı yarışmada, birinci olarak umreye gitmeye hak kazanan erkek öğrencilerden Şiyar ZORBOZAN ile kız öğrencilerden Pelin TEKEDERELİ, ödüllerini İl Müftümüz Veysel IŞILDAR ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Rasim BULUT 'un elinden aldılar. Birinci olan öğrenciler ayrıca ileri bir tarihte umreye gönderilecek.