Mersin Müftülüğünden “idlib Için Yolun Iyilik Olsun” Kampanyası

mersin müftülüğünden “idlib için yolun iyilik olsun” kampanyası


Mersin Müftülüğünden “idlib Için Yolun Iyilik Olsun” Kampanyası

İlimiz Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi organizesinde, ilçe müftülüklerimiz ve Türkiye Diyanet Vakfı İlçe Şubelerimizce “İdlib İçin Yolun iyilik Olsun” sloganıyla gerçekleştirilen yardım kampanyasında toplanan muhtelif gıda ve insani yardım malzemelerini ihtiva eden yirmi (20) tırlık yardım konvoyu, düzenlenen uğurlama programıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Mersin eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda gerçekleştirilen uğurlama programına, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, il müdürleri, ilçe müftülerimiz, din görevlilerimiz, hayırseverlerimiz katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mersin İl ve İlçe Müftülükleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin ve İlçe Şubeleri tarafından yürütülen yardım kampanyasına Mersinlilerin büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, “iyilik ve hayır bir irade meselesidir. İradesini İdlib başta olmak üzere mazlum ve mağdur coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine faydalı olma yolunda kullanan şehrimizin fedakâr, hayır sahibi iş insanlarına, şehrimizin manevi mimarı meslektaşlarıma ve emeği geçen her kese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ali İhsan Su ise yaptığı konuşmasında, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimiz bu bölgelerde huzurun, barışın ve güvenin tesisi için gerçekten çok yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. İçişleri Bakanımız başkanlığında “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” yardım kampanyası başlatıldı. Bu gün Türkiye Diyanet Vakfımızın organize ettiği bu çalışmayla yirmi beş (25) tır yola çıkarıyoruz. Bu vesileyle ben vatandaşlarımızı buradan bir kez daha bölgedeki mağdur ve mazlum insanlara yardım etmeye davet ediyorum. Başta İl Müftümüz olmak üzere, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin yaptığı duanın ardından yirmi (20) tırdan oluşan yardım konvoyu, Suriye'nin İdlib kentine gitmek üzere yola çıktı. İlk konvoya yetişemeyen beş (5) tır muhtelif gıda yardımları da hafta sonuna kadar İdlib’teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.