Müftülüğümüz Ve Bartın üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi Birlikteliği Ile Istişare Toplantısı Yapıldı.

Ülkemizde bulunan yabancıların Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile bilgilenmeleri, din hizmetinden doğru ve yeterli bir şekilde istifade edebilmeleri ve kendilerine manevi danışmanlıkta bulunulması Başkanlığımızın görevlerinden olup bütün bu hususlar söz konusu kesimin zararlı ve istismarcı yapılardan korunmaları konusunda büyük bir önemi haizdir. Diğer taraftan vatandaşlarımız ile yabancıların karşılıklı uyum içerisinde ve barışık olarak yaşaması,  bir takım asılsız iddialarla yabancılara yönelik oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve yargılara karşı vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi, milletimizin birlik ve beraberliğinin, huzur ve kardeşliğinin devamı noktasında önem arz etmektedir.

Bu itibarla belirtilen hususlara katkıda bulunmak amacıyla, vatandaşlarımız ve yabancıların birlikte katılacağı ders uygulamasının hayata geçirilmesi için İl Müftü yardımcılarımız Hulusi Güner,  Hatice Yazıcıol, Din Hizmetleri Uzmanı Hamza Ateş, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Coşkun Baba, Dr. Öğretim Üyesi Hasan Bostani, Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Abdulmecit Karaaslan, Dr. Öğretim Üyesi Yahya Salih al Hajm, Dr. Öğretim Üyesi Kenda al-Terkawi, Dr. Öğtetim Üyesi Tarek Mohamed Elmorsy Husseın ve Dr.Öğretim Üyesi Mahmud Kaddum ile birlikte Müftülüğümüzde  istişare toplantısı yapılmıştır.