Konya’dan Idlip’e 3 Tır Un Yardımı

konya’dan idlip’e 3 tır un yardımı


Konya’dan Idlip’e 3 Tır Un Yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Konya İl Müftülüğünce “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla düzenlenen “Konya’dan İdlip’e Bir Çuval Un Kampanyası” kapsamında alınan üç tır un, Cilvegözü Sınır Kapısına gönderildi.

İdlib’e ulaştırılmak üzere hazırlanan üç tır un, düzenlenen uğurlama programı ve yapılan kontrollerin ardından mazlumlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yapılan yardımlarla ilgili uğurlama öncesi kısa bir açıklamada bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İslam coğrafyasının çok zor bir süreçten geçtiğini, hava şartlarının çok çetin olduğu ve bu günlerde mazlumlara, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatılmasının önemini dile getirerek “Komşumuz olan ve gerçekten zor durumda bulunan Suriye İdlib bölgesine bulunan kardeşlerimiz için, Türkiye Diyanet Vakfı Konya ve 31 ilçe şube başkanlığımız ile özellikle Beyşehir İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Beyşehir Şubemizin gayretleri neticesinde alınan 3 tır un yardımını inşallah bugün gönderiyoruz.  Ayrıca bir tır un yardımımız, yani dördüncü tırımız da yurt dışı bağlantılı olarak yola çıkacak. ”dedi

Üç tır unun maliyeti 51.000 TL

Sınır kapısına gönderilen üç tır unun 91 ton olduğunu ve yaklaşık maliyetin ise 51.000 Türk lirası olduğu ifade eden Poçanoğlu, “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan kampanyada bir çuval un bedelinin 100 TL olduğunu söyledi.

Ayrıca 2017 yılı Ramazan ayında “Halep’te insanlık ölmesin” sloganıyla başlatılan “Halep’e Bir Çuval Un Yardımı” kampanyası ve İdlib için gönderilen yardımların hakkında bilgiler paylaşan Poçanoğlu “Bugüne kadar Halep’te ve Suriye sınırında bulunan mazlumlara, hayırsever kardeşlerimizin tarafından yapılan hayır, hasenat ve öşürler ile toplamda 70 tır un göndermiş olduk.  Yapılan bu yardımlar, gerçekten şehrimiz için bir berekettir. Ayrıca un yardımlarının dışında da 3 tır gıda yardımı gönderdik.

“Yolun İyilik Olsun” kampanyası devam ediyor.

“Yolun İyilik Olsun” bir çuval unda senin katkın olsun kampanyamız devam ediyor. Bir çuval un bedelimiz 100 TL’dir. Kampanyaya destek vermek isteyen hayırsever kardeşlerimizin, Türkiye Diyanet Vakfı Konya şubemize, müftülüklerimize ve camilerimizde asılı olan banka hesap numaralarımız ile yardımda bulunabilirler.  ”dedi.