Siirt'te Küçük Ellerden Idlip’e Anlamlı Yardım

küçük ellerden idlip’e anlamlı yardım


Siirt'te Küçük Ellerden Idlip’e Anlamlı Yardım

Siirt İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından mazlum ve mağdurlara umut olmak için “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Kur’an Kursu öğrencileri kayıtsız kalmadı. Kampanyaya din görevlileri ve vatandaşlar destek veriyor.

 

Siirt Molla İhsan ile Yeni Mahalle Camii Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları kampanya kapsamında İdlib’de evsiz kalan çocuklara ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi’ne bağışladı.

 

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, küçük yaşlarına rağmen kocaman kalpleriyle öğrencilerin yapmış oldukları bağışın çok anlamlı olduğunu söyledi.

Minik hayırseverlerin biriktirdiği harçlıklarını makbuz karşılığında teslim aldıklarını ifade eden Altıok, “Hayırsever milletimizin desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğü ile asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız Suriyeli kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarına çözüm üretmek için tüm imkânlarımızla seferber oluyoruz. Bu iyilik yolunda Kur’an Kursu öğrencilerimiz de bizleri yalnız bırakmıyor. Anlamlı katkılarından dolayı tebrik ediyor, yüreklerindeki bu yardımlaşma duygusunun hiçbir zaman kaybolmamasını diliyorum diyerek konuşmasını şöyle tamamladı:

‘’ Sizin bereketinizle ellerinizdeki makbuzlar Suriyeli kardeşlerimizin ellerinde bağımsızlık bayrağına dönüşecek inşallah! Sizin umut dolu bakışlarınız, islam Ümmetine birlik mesajı olacak inşallah! Sizin kararlı ve iradeli duruşunuz Kudüs’ ün fethi idealiyle mücadele vermiş ve bunun için yaşamış Selahaddin’in ruhunu yeniden diriltecek inşaallah’’dedi.

 

Molla İhsan Kur’an Kursu Yöneticisi Necmettin Çiçek ise, Kuran kursumuzdaki öğrencilerimizle Güres caddesindeki yârdım çadırını ziyaret ettik. Öğrencilerimize Yardımlaşma duygusunu yaşatmak ve zor durumdaki çocuk kardeşlerine yardım etmek için topladıkları ve aldıkları yardımları kendi elleri ile teslim etmelerini sağladık. Dedi.

 

Diğer yandan, Kampanya çadırına bir hafta içinde 20 Bin TL nakdi ve çok sayıda ayni bağış yapıldı. Kampanya 02 Şubatta sona erecek.