Yozgat'de Din Görevlilerine “temel Aile Bilinci” Semineri Verildi

din görevlilerine “temel aile bilinci” semineri verildi


Yozgat'de Din Görevlilerine “temel Aile Bilinci” Semineri Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi kapsamında, onüç ilçede din görevlilerine yönelik seminerler düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Temel Aile Bilinci Eğitimi Semineri’ne, imam hatip ve müezzin kayyımlar katıldı.”

İl Müftüsü Salih Sezik, açılış konuşmasında seminerin iki aşamadan oluştuğunu, ilk aşamada imam hatip ve müezzin kayyımlara verilen seminerlerde sunulan bilgilerin, ikinci aşamada onların eliyle cami cemaatine aktarılacaktır.

Müftü Sezik, din görevlilerimiz toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkânına sahiptir. Ailelerinden başlayarak toplumun bütün kesimlerine temel aile bilincini ulaştırmalarını hedeflediklerini ifade etti.

Seminerde; İl Vaizi Zeki Günbey, “Ailemde Bir Çocuk Var”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, Din Hizmetleri Uzmanı Engin Nazlıoğlu, “Ailemde Bir Yaşlı Var, Ailemde Bir Engelli Var”, İl Vaizi Abdurrahman Parlak, “ Ailemin İletişim Dili”, “Ailemde Bir Genç Var”, “Din Hizmetleri Uzmanı Erhan Aydoğdu, “Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum”, “Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum” konuları işlendi.