Düzceli Hacı Adayları Dikkat! Kesin Kayıt Müracaatı Sona Eriyor.

düzceli hacı adayları dikkat! kesin kayıt müracaatı sona eriyor.


Düzceli Hacı Adayları Dikkat! Kesin Kayıt Müracaatı Sona Eriyor.

Hac ibadeti için kutlu bir yolculuğa çıkacak olanlar; hacca gitmeye hak kazanıp da hala kesin kaydınızı yaptırmadıysanız elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Zira kayıtlar için Cuma günü son gün.

Hac kuralarının tamamlanmasının ardından 80 bin hacı adayı için kesin kayıt işlemleri devam ediyor. Hacca gitmeye hak kazanan fakat hala kayıt yaptırmayan hacı adayları için 13 Ocak’ta başlayan hac kesin kayıtları 24 Ocak Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

En kutsal yolculuğa adım adım yaklaşan hacı adayları bağlı bulundukları il ve ilçe müftülüklerine giderek kesin kayıt işlemlerini yaptırmalarını gerekiyor. Ayrıca kesin kayıt hakkı elde edenler "2020 yılı kesin kayıt yaptırabilir" belgelerini internet üzerinden veya sistemde kayıtlı olan cep telefonuna sms'te belirtilen şifre ile "Diyanet Organizasyonu" veya "Acente Organizasyonu" seçilerek belirlenen kontenjan oranları dahilinde alabilecekler.

Ardından hacı adayları bankalara konaklama türüne ait hac ücretini peşin olarak yatırarak kayıtlarını tamamlayacaklar. Belirlenen kayıt süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

İlimizden kutsal topraklara bu yıl 402 hacı adayı gitmeye hak kazandı. Hacı adayları 22 Haziran’dan itibaren gideceği kutsal topraklardan 6 Ağustos’tan itibaren dönmeye başlayacak.