Isparta'da Il Müftülüğü Gençlerle Ve çocuklarla Ilgili Proje Toplantılarına Devam Ediyor

il müftülüğü gençlerle ve çocuklarla ilgili proje toplantılarına devam ediyor


Isparta'da Il Müftülüğü Gençlerle Ve çocuklarla Ilgili Proje Toplantılarına Devam Ediyor

Isparta İl Müftülüğü, camilerimizi hayatın merkezine yerleştirmek ve çocuklarımızı camiye alıştırmak amacı ile “SINIFIM CAMİDE” projesi hazırladı.

İl Müftüsü Bayram ŞAHİN bu kapsamda on beş ilkokul ve ortaokulun müdürleri ile il müftülüğünde bir araya geldi. Yapılan toplantıda proje masaya yatırılarak baştan sona değerlendirildi. Toplantıda konuşan İl Müftüsü ŞAHİN, proje hakkında okul müdürlerine bilgi verdi. Proje kapsamında birbirine yakın cami ve okullarımızı kardeş cami ve kardeş okul yaparak eşleştirdiklerini ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmelerimizin sınıfları ile birlikte yılda bir defa da olsa bir derslerini camilerimizde işlemelerini arzu ettiklerini ve buradaki amacın, çocuklarımızın camilerimizi tanımalarına, Allah’ın evleri mesabesinde olan bu kutsal mabetlerle bir bağ kurmalarına yardımcı olmak, yine camilerimizin sadece birer ibadethane değil aynı zamanda birer ilim ve kültür yuvası olduğunu çocuklarımıza gençlerimize hatırlatmak olduğunu ifade etti.

Katılımcı müdürlerden söz alanlar öncelikle böyle bir projeyi hazırladıkları için il müftülüğüne teşekkür ettiler.

 Karşılıklı fikir teatilerinin yapıldığı toplantıya İl Müftüsü Bayram ŞAHİN’in ve okul müdürlerinin yanı sıra İl Müftü Yardımcılarından Şükür AKTOPRAK, Enise ERKOÇ, bazı okullardan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri, İl Vaizi ve Gençlik Koordinatörü Süleyman TEKŞEN, İl Vaizi Ayşeli POLAT ve proje kapsamındaki cami din görevlileri de katıldılar.