Bingol'de Evliliğe Ilk Adım Semineri Düzenlendi

evliliğe ilk adım semineri düzenlendi


Bingol'de Evliliğe Ilk Adım Semineri Düzenlendi

İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca, yeni evlenen ve nişanlı olan çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım” semineri düzenlendi. Ailenin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi, ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla düzenlenen seminerde, yeni evlenen ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan temel değerlere dair, Kur’an ve sünnet ışığında bilgi verildi. Seminerde Müftü yardımcılarımız, ADRB çalışanları ve Vaizlerimiz aşağıdaki konularda bilgilendirmelerde bulundular.

Ahirete uzanan birliktelik Nikah ve sorumlulukları Ailemin ilitişim dili Ailede iffet ve mahremiyet Yuvamız merhamet ocağı olsun Çocukla şenlenen yuvalar Evlilikle büyüyen ailem Çevre bilinci ev tüketim ahlakı

Seminerlerin açılışında konuşan İl Müftümüz Muharrem GENÇ; “Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler olarak ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapıyoruz. Aileler kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, güçlendirilmesi ve devamının sağlanması için çalışmalar yapıyoruz.”dedi.

 

Seminere katılan çiftler ise seminerin çok faydalı olduğunu belirterek imkânı olanların mutlaka katılmaları gerektiğini ifade ettiler.

 

06 Ocak 2020 tarihinde başlayıp 28 Ocak 2020 tarihinde biten "Evliliğe İlk Adım Semineri", katılımcılara İl Müftümüz Muharrem Genç, Vaizimiz, Şube Müdürlerimiz, Şeflerimiz ve ADRB çalışanlarının katılımcılara belge takdimi,kitap seti ve bardak hediye edilmesiyle son buldu.