Eskisehir'de Diyanet Gençlik çalışmaları Merkezi Dualarla Açıldı

diyanet gençlik çalışmaları merkezi dualarla açıldı


Eskisehir'de Diyanet Gençlik çalışmaları Merkezi Dualarla Açıldı

Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi Dualarla Açıldı

Odunpazarı İlçe Müftülüğü tarafından tarihi Hamam yolu Çarsında yapımı tamamlanan Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi düzenlenen programla hizmete açıldı.

Açılışa İl Müftüsü Bekir Gerek, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, gençlik koordinatörleri, manevi rehberler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında Elazığ depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle yad ederek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Bekir Gerek,  Diyanet İşleri Başkanlığımız, gençlere büyük bir önem vermekte ve geleceğimizin taşıyıcısı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla ciddi çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda  İl ve İlçe Müftülüklerimizde genç değer gençliğe değer şiarıyla bir çok hizmete imza atarak her zaman maddi ve manevi olarak gençlerimizin yanında olmaktadır. Dedi.

Gençlere yatırım geleceğe yatırımdır diyen Müftü Gerek, bizler gençlerimizi önemsiyoruz ve biliyoruz ki gençlerimize büyük tuzaklar kurulmaktadır. Bizler gençlerimizi korumak için onlara sahip çıkacağız ki geleceğimize sahip çıkalım. Gençlerimize sahip çıkalım ki vatanımıza, devletimize, bayrağımıza, dinimize, ezanımıza ve milletimize sahip çıkalım. İfadelerini kullandı.

Müftü Gerek, Gençlik merkezinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır ise yaptığı konuşmada Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözlerini hatırlatarak bizim için en büyük yatırım insanlara ve gençlere yapılan yatırımdır. Dedi.

Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Gençlik merkezinin yarınlarımız olan gençlerimiz için güvenilir bir liman, hoşça ve helal dairede zamanlarını geçirecekleri nezih bir yuva olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım’ın yaptığı dua ile Diyanet Gençlik Çalışmaları hizmete açıldı.

Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde gençlere yönelik ilmihal, siyer, inanç ve motivasyon ve sohbetlerin yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler de düzenlenecek.