2020 de alım yapılacak mı? ne zaman yapacak?

2020 sözleşmeli alım yapılacak mı yapılacak sa ne zaman yapılacak yeni dhbt ile mi yoksa eski dhbt ile mi yapılacak.


2020 de alım yapılacak mı? ne zaman yapacak?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLE YAPILAN GÖRÜŞME SONUCU BİZE VERİLEN CEVAPLAR!!!(alıntı haberdir)
VERİLEN CEVAPLAR DETAYLI OLARAK ORADA TAMAMINI OKUYUNUZ DİKKATLİCE “ALIM VAR MI YOK MU ŞİMDİ” vs şeklinde sorular sormamanızı rica ediyorum. Herşey orada mevcut dikkatlice okuyunuz.


Değerli hocalarım, bildiğiniz üzere Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ile görüşme gerçekleştirdik. Yapılan görüşme neticesinde uygun gördüğümüz sizin tarafınızdan bize iletilen soruları sorduk ve bir saatlik süresi içerisinde aldığımız cevaplar aynen aşağıdaki gibidir ne eksik ne fazla kendileri bize ne ilettik ise aynen aşağıda yer almaktadır.
S1. 2020 yılında bir alım yapılacak mı, yapılacak ise bununla ilgili Diyanetin belirlediği bir tarih var mıdır, özellikle gerek sosyal medyada gerekse bazı siteler şu tarih veya bu tarihte olacak diye net tarihler vermekte olup, hoca adaylarını umutsuz bekleyişlere sürüklemektedirler. Bu konuda sizden net bilgi alabilir miyiz?


CEVAP: 2020 DHBT sınavı yapılmadan önce yeni alım yapmayı planlıyoruz. Şuanda da çalışmalarımız o yönde ilerliyor. Bunun için gerekli bütçeler ayrıldı. Hedefimiz RAMAZAN ÖNCESİ alımı yapmak ve yaklaşık olarak 9500 olarak,çalışma ve işleyişimiz bu yönde ama burası Türkiye Cumhuriyeti bazen kararlar sadece size bağlı olmayıp prosedürler ağır ilerleyebiliyor. Biz önce Hazine Bakanlığına alım yapacağız diye bildirim yapıp bütçe istiyoruz. Bütçe verildikten sonra Devlet Personel Başkanlığına Kadro sayısını iletiyoruz. Onlardan cevap aldıktan sonra bunu Cumhurbaşkanlığından yayınlamak için izin istiyoruz. Onlardan da gerekli izin geldikten sonra bu seferde Diyanet İşleri Genel Kurulu izin verilen kadroları kategorik olan hangi alan ne kadar kaç kişi olacak diye dağılımı yapıp kadrolar ilana çıkar. İşleyiş bu denli ağır ve yorucu iken ister istemez bazı yerlerde takılmalar veya olumsuz cevaplar olabiliyor. Dediğimiz gibi bizim isteğimiz RAMAZAN ÖNCESİNDE bu alımı yapmak ama yine de belirli sarkmalar vs olabilir.

Ramazan sonrasına da kalabilir hatta 2020 DHBTsinden bile sonra olabilir. Bunları da göz önüne alın. Sonra bize eeee hani RAMAZAN’da oldu nerde alım demeyin. ANLIK DUYURU İÇİN SAYFAYI TAKİP EDEBILIRSİNİZ instagram adresi @diyanetduyurular