Agri'da Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz

camiyi seviyoruz, namazla buluşuyoruz


Agri'da Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz

CAMİYİ SEVİYORUZ, NAMAZLA BULUŞUYORUZ

        Diyanet İşleri Başkanlığınca İlk ve Orta öğrenimdeki öğrencilerin yarıyıl tatilinde camiye gitme ve namaz kılma alışkanlığı kazandırılması amacıyla başlatılan, "Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesi Ağrı İl Müftülüğü tarafından uygulanmaya devam ediyor.

        Hacı Halis Ünsal Camiinde düzenlenen "Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesi kapsamında gerçekleştirilen programda öğrencilerle bir araya gelen Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Hazreti Peygamber'in, çocukları namaza alıştırmak gerektiğini tavsiye ettiğini, bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığının böyle bir çalışma başlattığını belirtti.

        Tandoğan Topçu, "Biz her şey den önce Müslümanız, Müminiz. Yaşamımızı da ona göre tertip ve tanzim etmeliyiz. Bu yaşamın merkezinde de namaz olmalı. Ve Peygamberimiz, 'Namaz dinin direğidir. Namaz gözümün nurudur.' hadisleri ile de bildirdiği gibi namaz insanları bütün fuhşiyattan, olumsuz her türlü yalandan, hırsızlık, arsızlıktan, aklımıza gelebilecek her türlü kötülükten alıkoyar. O yüzden Peygamber efendimiz, çocukların henüz 7 yaşındayken, namaza alıştırmamızı bizlere öğütlüyor. 10 yaşına geldiklerinde daha fazla bu işin üzerinde durmamızı tavsiye ediyor." dedi.

        Müftü Topçu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl, sömestr tatili nedeni ile ülkemizdeki yavrularımız, çocuklarımız için bir proje başlattı. Projemiz, 'Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz.' Yani biz Müslüman olarak camiyi her etkinliğimiz kapsamına almalıyız. Her etkinliğimizin kenarında cami olmalı. Ve Peygamber efendimizin hayatına baktığımızda bunu rahatlıkla görüyoruz. Biz Müslüman, Mümin isek cami hayatımızda olmalı. Ve bunu da bu körpe yavrularımızdan başlatmalıyız ki toplum nezih ve temiz olsun, dindar olsun. Dindar bir toplumdan bu zamana kadar kimseye zarar gelmemiştir. Dinsiz toplumlardan insanlara zarar gelmiştir. Gençlerimize bütün bunları aşılayabilirsek toplumumuz nezih ve temiz olur. Bu şekli ile jandarmamıza, askerimize daha az görev düşer. Böylece polislerimize, adliyelerimize daha az görev düşer. Dolayısıyla bu tür ibadetler bir Müslüman için koruyucu önlemdir." şeklinde konuştu.