Malatya'da Depremde Vefat Edenler Için Okunan Hatimlerin Duası Yapıldı

depremde vefat edenler için okunan hatimlerin duası yapıldı


Malatya'da Depremde Vefat Edenler Için Okunan Hatimlerin Duası Yapıldı

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden 41 kardeşimiz için okunan hatimlerin duası 31.01.2020 Cuma günü Doğanyol’da yapıldı.

Doğanyol Şehitler Camiinde gerçekleştirilen programına Sayın Valimiz Aydın BARUŞ, Milletvekili Öznur ÇALIK, Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre VURAL, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan BAY, Av. İhsan KOCA, İl Müftümüz Veysel IŞILDAR ve vatandaşlar katıldı.

Cuma Namazı öncesi okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in ardından İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, Allah’tan gelen her şeyin bir imtihan vesilesi olduğunun altını çizerek, “41 kardeşimiz deprem nedeniyle Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Sabır ismi şerifiyle Allah’tan sabır diliyoruz. Bu zor günlerde birbirimize sabır tavsiye etmeliyiz.  Allah Rasulü; “Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim Müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir Müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter.” (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.) buyuruyor. Elhamdülillah tüm Türkiye Malatya ve Elazığ için ayakta ve seferber. Allah’a şükür çok güçlü bir milletiz ve bu gücümüzü de imanımızdan alıyoruz” dedi ve depremde vefat eden kardeşlerimiz için okunan 944 Hatmi Şerif’in duasını yaptı.

Cuma Namazının ardından Doğanyol’da görevli Din Görevlilerimizle kısa süreli bir toplantı yapan İl Müftümüz IŞILDAR, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, İl ve İlçe Müftülükleri olarak depremin ilk saatlerinden itibaren sahada olduklarını belirterek, alanda dikkat edilmesi gereken konular üzerinde durdu.

Tüm personelimizin birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında hareket etmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Birinci görevimiz vatandaşlarımıza manevi destek vermektir” diyen İl Müftümüz IŞILDAR, onun dışındaki ihtiyaçlar için ise yetkili birimlere bilgi verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Bu zor günlerin yardımlaşma ve sabır günleri olduğunun altını çizen İl Müftümüz IŞILDAR, uygun olan camiler ve Kur’an kurslarının ihtiyaç duyulduğu müddetçe açık bulundurulmasını isterken, bu gibi durumlarda koordinasyonun çok önemli olduğunu belirtti. Din Görevlilerimizin sorunları ile ilgili de görüş alış verişinde bulunuldu.

İl Müftümüz IŞILDAR, toplantı sonrasında ise Sayın Valimiz Aydın BARUŞ, Milletvekili Öznur ÇALIK, Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre VURAL, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan BAY ve Av. İhsan KOCA ile birlikte vatandaşlarımıza yemek dağıttı.