Nevşehir’de “gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” Sona Erdi

nevşehir’de “gençliğe değer ara dönem kampı” sona erdi


Nevşehir’de “gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” Sona Erdi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleceğin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla başlattığı "Gençliğe Değer" projesi kapsamında İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından "Gençliğe Değer Kampı" düzenlendi.


Acıgöl İlçe Müftülüğü’ne bağlı Şeyhü’l-Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu’nda Nevşehir merkez ve ilçelerinden 102 öğrencinin katılımıyla düzenlenen kampta Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen kamp programı uygulandı.


12-14 yaş grubu 102 öğrencinin katıldığı kampta milli ve manevi değerler eğitimi, sosyal etkinlikler, kitap okuma, seminerler, spor müsabakaları, şiir ve musiki faaliyetleri gerçekleştirildi.

“Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı”, kampın son gününde düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.

“Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı”  veda programına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Başkanlık Müşavirleri Ahmet Belada, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Müftümüz Yakup Öztürk, Acıgöl İlçe Kaymakamı Doğukan Koyuncu,  İl Müftü Yardımcılarımız Ali Bingül ve Dr. Ahmet Özvarinli, Acıgöl İlçe Müftüsü Tahsin Mutlu, Şeyhü’l-Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu yöneticisi Ömer Yiğit ve Kurra Hafız Fatih Aydın’ın yanı sıra il ve ilçe gençlik koordinatörleri ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gençliğe değer kampının son gününde veda programının açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Yakup Öztürk, öğrenciler için ara tatilde yapılan bu kampın unutulmaz bir anı olacağını belirtti.

Öztürk, Nevşehir İl Müftülüğü olarak gerçekleştirilen kampta sportif faaliyetler yapıldığını, milli ve manevi değerler eğitimi verildiğini, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme ve kendini geliştirme becerisi kazandırıldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın her daim yavrularımızın imanlı, ahlaklı ve edepli yetişmesi için çalışmaları olduğunu belirten Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada, “Başkanlığımızın bu yıl ilk defa başlatmış olduğu “Gençliğe Değer Programı” çerçevesinde geleceğimizin teminatı olan siz yavrularımızın milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgi, ahlak, erdem, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmenize katkı sağlamak amacıyla bu kamp düzenledi. Yakın zamanda vefat eden çok sevdiğim bir hocamın şöyle bir sözü vardı; “Sevgili gençler sizler benim kabul olunan duam, gerçekleşen rüyamsısınız.” diyor. Sizler kabul olunan duanın, gerçekleşen rüyanın tezahürlerisiniz. İnşallah dilinizi, dininizi, kültürünüzü ve tarihinizi çok iyi öğreneceksiniz. Boş söylemlerle değil; bilerek, bilinçli olarak hareket edecek ve bu şekilde geleceğinize yön vereceksiniz. Burada kalıcı kardeşlikler tesis ettiğinizi düşünüyorum. Birbirinizle iletişimi kesmeyin.  Sizler hep beraber elele, gönül gönüle, diz dize vermek suretiyle çalışarak; çalışmalarınızı daha ileri boyutlara götürün. Yaptığınız işleri bilerek ve bilinçli olarak yapın. Geçmişini bilmeyen halini değerlendiremez geleceğine de projeksiyon tutamaz. Bu yüzden biz geçmişimizi çok iyi öğreneceğiz, halimizi değerlendireceğiz ve çok okuyacağız. İleriye dönük hayalleriniz olacak. Bu hayaller ne kadar büyük, ulvi, güzel ve geniş olursa, büyümemiz ve gelişmemiz de ona eş olur, değerli olur.” dedi.

Kampa katılan öğrenciler tarafından tekvando gösterileri yapılarak şiirler okunduktan sonra bilgi yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali İlhami Aktaş, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek öğrencileri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. 

Kamp içerisindeki farklı kategorideki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri; Acıgöl Kaymakam Vekili Doğukan Koyuncu, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ahmet Belada, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş tarafından verildi.

İl Müftülüğü tarafından hazırlanan plaketler, programa katılımlarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ahmet Belada’ya Vali İlhami Aktaş tarafından takdim edilirken, Müşavir Ahmet Belada tarafından da Vali İlhami Aktaş’a kamp programına katkılarından dolayı takdim edildi.

Kapanış programının sonunda gençlere çeşitli hediyeler takdim edilerek katılım belgeleri verildi.