Kahramanmaras'da Ceza Evleri ıslah Evlerine Dönüşüyor

ceza evleri ıslah evlerine dönüşüyor


Kahramanmaras'da Ceza Evleri ıslah Evlerine Dönüşüyor

Kahramanmaraş’taki cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların ıslahı ve yeniden topluma kazandırılmaları adına cumhuriyet savcılıkları ve Kahramanmaraş İl Müftülüğü işbirliği içinde hareket ediyor.

İl merkezi, Türkoğlu ve Elbistan ilçelerinde bulunan cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların yanı sıra denetimli serbestliğe tabi olan vatandaşların ıslahı ve topluma kazandırılması için il müftülüğü toplantı salonunda toplantılar tertip edildi. 

İl Müftüsü Celal Sürgeç’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya cezaevi başsavcısı, cezaevi müdürleri, denetimli serbestlik müdürü, cezaevlerinde görev yapan koordinatörler ve din görevlileri katıldı.

Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 23.12.2019 tarihinde imzalanan işbirliği protokolünden hemen sonra üçüncü defa bir araya gelen taraflar ilgili protokolde yer alan tüm yükümlülükleri yerine getirme konusunda kararlılıklarını dile getirdiler.

İl Müftüsü Celal Sürgeç toplantıda birlikte çalışmanın önemine değinerek, cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin ıslahı ve topluma kazandırılması noktasında Adalet Bakanlığı ile beraber çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ve bu konuda müftülük olarak üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını ifade etti. Cezaevi Savcısı Zeynel Abidin Akdulun da “Cezaevlerinde çalışmanın farklılığına değinerek, farklı bir mekânda farklı yüzlere dini bilgi vermenin farkındalığına varmanın önemine” değindi.

Toplantıda protokol metni detaylıca müzakere edilerek karşılıklı görüşler, sorunlar, tespit ve teklifler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda,

Cezaevleri arasında veya cezaevinin kendi içinde dini yarışmalar düzenlenmesi, Cezaevlerinde manevi danışmanlar için ayrı mekânların oluşturulması, her din görevlisinin ilgili mahkûmla birebir görüşmesinin mutlaka sağlanması, Gerek memurlar, gerek yönetim, gerekse de mahkûmlarla uyum içerisinde çalışmak, Cezaevindeki mahremiyetin ihlal edilmeden görevlerin yerine getirilmesi, Kurum içerisindeki yetki, hak ve sorumlulukların iyi bilinmesi, Cezaevlerinde Kur’an kurslarının açılması ve uygun fiziki mekânların oluşturulması, Türkoğlu cezaevi kampüsüne yapılması planlanan cami için işbirliği yapılması

Gibi birçok hususta görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.